fbpx Skip to content

Az Apple Watch kihívások tárháza szép lassan, de folyamatosan bővül évről-évre. Most újra eljött a nemzetközi jóganap, ami újabb jelvényért és matricákért kiált.

A nemzetközi jóganapot 2015 óta tartják, és azért június 21-én, mert ez a leghosszabb nap az évben. A kihívás teljesítéséhez mindössze egy 10 perces (korábban még 20 perc volt) jóga edzést kell végezzünk, amit mérhetünk a beépített Edzés alkalmazással, mondjuk egy Apple Fitness+ edzés keretein belül, de akár bármilyen másik alkalmazással is, ami az adatait rögzíti az Egészség alkalmazásba.

A nemzetközi jóganap ötletét Narendra Modi, India miniszterelnöke vetette fel még 2014-ben az ENSZ közgyűlésén tett beszédében:

A jóga India ősi tradícióinak felbecsülhetetlen ajándéka. Megtestesíti a szellem és a test, a gondolat és a tett, az önuralom és a megvalósítás egységét, az ember és a természet közötti harmóniát, és egy holisztikus megközelítése az egészségnek és a jólétnek. A jóga nem elsősorban a mozgásról szól, hanem hogy felfedezzük a saját magunkkal, a világgal és a természettel való egységünket. Az életstílusunk megváltoztatásával, és a tudatosság kialakításával segíthet a jólétben. Ezért javaslom, hogy vezessünk be egy nemzetközi jóganapot.

Sikeres teljesítés után pedig az alábbi matricákkal leszünk gazdagabbak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok