fbpx Skip to content

Úgy tűnik, az Apple rájött, hogy érdemes lenne az Apple Watch kihívásokat kicsit megújítani, és láss csodát: a májusi jóganapi után itt a következő, a Nemzetközi Futónap alkalmából kiírt kihívás. Igaz, magyar forrásokat nem találtam, hogy mégis mi is ez a Global Running Day, így hát hagyatkozzunk a külföldiekre.

2016-ban rendezték meg először ezt a napot, ami nem egy fix dátum, hanem mindig június első szerdájára esik, ami idén a mai nap, azaz június 5. Ez az esemény eredetileg 2009-ben indult útjára az Egyesült Államokban Nemzeti Futónapként, aminek nincs más célja, mint a futás jótékony hatásaira felhívni a figyelmet, megünnepelni ezt a sportot, kifejezni a futás iránti elhivatottságunkat, szeretetünket.

Az Apple meglátta ennek a fontosságát és idén először megrendezi a Nemzetközi Futónaphoz kapcsolódó Apple Watch kihívását. Külön öröm, hogy ez megint egy nagyon specifikus kihívás, vagyis nem bármilyen sportban kell x percet edzeni, hanem két opciót kapunk csak: kültéri vagy beltéri futás és legalább 5 km, minden más részlet ránk van hagyva, na meg persze hogy amivel rögzítjük ezt a testmozgást, az az Egészség alkalmazásba be tudja ezt írni. A kihívás teljesítéséért a szokásos módon egy jelvényt és négy animált iMessage matricát kapunk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok