fbpx Skip to content

A LEGO a világ talán legismertebb gyerekjáték késztő vállalata, az együttműködéseik száma lassan már megszámlálhatatlan, hiszen szinte az összes nagyobb filmes és játékos franchisezzal együtt dolgoztak és heti szinten jelentik be folyamatosan az újabbnál újabb készleteiket. Hosszú évek óta az Ideas programjuk keretében bárki feltöltheti a saját ötletét, amiből készletet szeretne, néhány megkötést figyelembe véve, hogy aztán a LEGO közösség kezében adja a sorsát.

A program keretében nemrég megjelent egy Apple Store készlet is, ami ha eléri a 10000 támogatót, akkor bekerül abba a szűk válogatásba, ahonnan a LEGO bírái minden évben néhány ötletet felkarolnak és kisebb-nagyobb átalakítások során megvásárolható készletté formálnak. De vajon kaphatunk-e valaha hivatalos Apple LEGO készletet?

A válasz röviden nem, de hosszabban is kifejtem. Az Ideas programba szinte mindenféle ötletet fel lehet tölteni, de azok a készletek, amelyek olyan szellemi tulajdont dolgoznak fel, amire a LEGO-nak nincs licensze, azok mind el szoktak hullani, és egy ilyen készletnél egyértelműen szükség lenne az Apple-lel való együttműködésre. Amennyiben mégis készülne egy ilyen jellegű készlet, azt biztos nem egy rajongó hozná össze, hanem az Apple dizájncsapatának felügyelete alatt a LEGO felső dizájnerei.

Azonban nézzük meg, mit hozott össze @legotruman és @2A2A, és hogy hogyan tudjátok mégis támogatni az ötletet, ami már megszerezte a bekerüléshez szükséges támogatások 40%-át.

  • Az ötlet nem egy specifikus Apple Store-t alakít át kocka verzióba, mégis egyértelműen felismerhető a boltok egyedi dizájnja.
  • A hatalmas üvegpaneleken ott van a fehér világító alma logó, de még a készlet tetején is megjelenik, igaz már fekete színben.
  • Az Apple Store-okban nem ritkák az élő növények, amelyek ebben a készletben is helyet kaptak bolton belül és kívül is.
  • A minifigurák a jellegzetes kék pólóban várják a betérő vásárlókat, akiket a hosszú fa asztalokon tematikusan várják az Apple termékek.
  • A polcokon és falakon is visszaköszönnek az Apple termékei dobozos vagy épp kipróbálható formában, de még a sima fali dekoráció is egyértelműen hajaz a valós boltok vizuális megjelenésére.
  • Easter eggként pedig a készlet hátuljában helyet kaptak az Apple talán legikonikusabb termékei, mint például: iMac G3, iPod mini, AirPods, Apple Watch, és még a Vision Pro is, amit egyébként nálunk ki is tudsz próbálni Budapesten.

Amennyiben szeretnéd támogatni ezt az 1539 db-os ötletet, hogy egy kis esélye legyen a valós készletté váláshoz, akkor azt ezen az oldalon tudod megtenni.

Te vennél ilyen készletet?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok