fbpx Skip to content

Az Apple bemutatta a legújabb MacBook Air termékcsaládot M3 processzorral. Külsőleg ugyan nem, és nagyrészt belsőleg sem változott a készülék, de az újabb M3 processzornak hála egy jóval gyorsabb és megbízhatóbb gépet kapunk a következő, mondjuk 5+ évre.

Az M3 processzoros MacBook Air termékcsalád 13 és 15 hüvelykes méretben érhető el, lényegében az egyik legkönnyebb és leggyorsabb laptop a saját szegmensében, ami még akár játékok futtatására is alkalmas, de videó és fotó szerkesztésre több mint elegendő. Az új M3 chipes MacBook Air indulóára 529 990 Ft, a régi M2 pedig 499 990 Ft-tól vásárolható meg március 8-ától.

MacBook Air a munkában és a játékban is hasít. Az M3 chippel még erősebb lett ez a kitűnően hordozható laptop. Akár 18 órás üzemidejének köszönhető­en bárhová magaddal viheted, és kipörgetheted rajta a feladatokat.

Az Apple chip egyetlen lapkán egyesíti a CPU‑t, a GPU‑t, a memóriát és más alkotóelemeket, így az összes appod – köztük a Microsoft Office 365 és az Adobe Creative Cloud – jóval gyorsabban fut, mé­gis sokkal kevesebb energiát igényel.

Az M3 chippel minden eddiginél jobban mutatnak a grafikus tartal­mak és a játékok a MacBook Airen. A GPU-architektúra új osztályá­nak jóvoltából az M3 chip a Dynamic Caching technológia mellett hardveres gyorsítású sugárkövetésre is képes. A Dynamic Caching jelentősen fokozza a professzionális appok és a játékok teljesítmé­nyét, a hardveres gyorsítású sugárkövetés pedig valósághűbb képet ad, hogy még elmélyültebben játszhass.

Az M3-nak köszönhetően az új MacBook Airen brutál jó ját­szani,és minden más is hihetetlenül gyors és reszponzív rajta.

Az M3 chipes MacBook Air egy Intel Core i7 processzoros PC-lap­toppal összehasonlítva akár kétszer gyorsabb, akár 50 százalékkal gyorsabb rajta a netezés, az akkumulátora pedig akár 40 szá­zalék­kal hosszabb ideig bírja.

Összességében tehát egy remek ráncfelvarrást kapunk az Apple-től, amit az M3-as chip tesz teljessé. Őszintén szólva én továbbra is elvagyok az M1-es chippel, és problémamentesen tudom használni a lassan 3 éves gépemet, így el sem tudom képzelni, mire lehet képes a mostani M3 egy átlagember számára. Bőven több, mint elég lehet.

Az új MacBook Air modellekről bővebben itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok