fbpx Skip to content

A natívan szó azt jelenti, hogy bármiféle emulátor nélkül futtatható, és így hivatalos támogatással érhető el az adott alkalmazás, vagy játék. Ebben az esetben a SnowRunner a macOS grafikai API-ját, a Metalt használja, ami hozzájárul a játék optimalizálásához és teljesítményének javításához, és így minden újabb Mac-en elfut probléma és akadás nélkül.

(A játékot egy első generációs M1-es géppel tolom probléma nélkül, tehát elfut a Macbook Air és Pro gépeken is)

Persze ehhez az adott játékot specifikusan a Metalra kell fejleszteni, és amennyiben erre van fejlesztve az adott játék, akkor az egyúttal minden újabb Mac laptopra és asztali gépre optimalizálva van, tehát akadással nem igazán kell számolnunk, jól fog futni. Ettől függetlenül a macOS-nek köszönhetően régebbi, Intel processzoros gépeken is elfut az adott szoftver, de hivatalosan nem támogatják teljesen. Ilyen a SnowRunner is, mely közel 3 éves játék, azonban a világ egyik legjobb co-op, tehát közösen játszható autós játéka. Mit is kell tudni a SnowRunnerről?

A SnowRunner nem egy autóversenyzős játék, itt a fizika és a rendkívül érdekes és részletes környezet, no meg a hatalmas térkép az, amit utat tör magának. Ebben a játékban az egyes pályarészek fizikai tulajdonságai és annak kihasználása kerül előtérbe, például egy mocsaras sár, vagy éppen egy vízátfolyásos terep. Ezeken nem minden járművel tudunk elindulni és az adott járművet fel is kell készíteni, hogy 4×4-es meghajtása legyen és így tovább…

(Igen, ilyen a játék grafikája egy M1-es gépen 35-40 fps-sel)

A legjobb az egészen, hogy co-op játék, tehát az adott egyjátékos játékot folytathatjuk barátainkkal, többjátékos módban együtt is. Például ha nem tudunk valamit megszerezni, segítségül hívhatjuk mondjuk Árpádot a nehéz kamionjával, hogy vontasson ki minket vagy segítsen megszerezni az árut. A játék célja is ez, hogy közösen tudjuk le a küldetéseket, amik látványos szenvedések lehetnek hatalmas nevetésekkel, ahogy Béla fejre állítja a kisterepjáróját.

Én még Xboxon játszottam a játékkal barátaimmal, így kifejezetten megörültem, hogy végre macOS is elérhető, és bárhol játszhatom vele, bár ez igaz már mostanság az Xbox Cloud Gamingre, mert azzal is bárhol játszhatunk vele, akár a Mac-ünkön is, igaz, abban az esetben kontroller szükséges a játékhoz. A SnowRunner nem most indult útjára, legalább 3 éves játék, tehát egy rendkívül fejlett, kijavított, rengeteg kiegészítőt tartalmazó játékról van szó.

Amennyiben a Mac-es verziót vesszük meg ide kattintva, úgy az összes kiegészítőt, DLC-t megkapjuk, tehát azonnal több járművünk van, illetve számtalan új pályarészünk. Ha már a pályánál tartunk, a SnowRunner open-world játék, tehát nem egy adott útszakaszon kell átmásznunk magunkat, hanem bármilyen, saját magunk által kitalált részen mehetünk az adott küldetés felé, és talán épp ezért imádja mindenki a játékot.

A Steamen is elérhetővé vált amúgy a macOS verzió, tehát ha valaki korábban megvette már ott, az tudja játszani Mac-en is, azonban most vásároljuk meg ott, vagy külön kulcsot vásárolunk máshonnan, ne felejtsük el, hogy a DLC-k adott esetben nem lesznek benne, tehát érdemes a App Store-ban megvásárolni.

Mivel nem egy verseny játékról van szó, ezért akár a párunkkal is simán játszhatjuk vagy még egy fiatalabb gyerkőc is gyorsan bele tud szokni, tehát remek közös játék lehet hétvégén, esténként.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg Facebookon vagy Twitteren az alábbi gombokkal és szólj hozzá, hogy több ilyen is készülhessen!

+1 Expeditions: A MudRunner

Április 4-én jelenik meg a SnowRunner kiadójától az Expeditions: A MudRunner játék, mely tulajdonképpen egy tovább javított, extra játékmenetekkel teli, következő generáció, azonban ez elsőre nem lesz elérhető macOS-re, kizárólag PC-re vagy konzolokra. Ettől függetlenül itt hagyom a trailert, mert látványos, és idővel Mac-re is elérhető lesz, de addig is toljuk a SnowRunnert!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok