fbpx Skip to content

Az iPhone 15 modellek esetén az Apple egy új opciót is elérhetővé tett az akkumulátor töltése esetén, ez pedig az, hogy beállíthatjuk, hogy a 80%-os töltöttség elérése után a készülék ne töltse tovább az akkumulátort, aminek a célja a kémiai öregedésének a csökkentése.

Ettől függetlenül a készülék időnként mégis 100%-ig tölti az akkumulátort, hogy így továbbra is pontosan meg tudja becsülni az akkumulátortöltöttséget. Ezt az Apple ki is emeli az iPhone Optimalizált akkutöltés funkciójáról szóló támogatási szócikkében.

Az iPhone 15-modellek „80% korlát” beállítása

Az iPhone 15-modelleken az Optimalizált akkutöltés, a 80% korlát és a Nincs beállítás között választhatunk:

Ha a 80% korlát beállítást választjuk, akkor az iPhone leállítja a töltést, ha az akkumulátor nagyjából 80%-ra feltöltött. Ha az akkumulátor töltöttsége 75%-ra csökken, a töltés addig folytatódik, amíg a töltöttségi szint ismét el nem éri a 80%-ot.

Az iPhone időnként bekapcsolt 80% korlát beállítás mellett is feltölti az akkumulátort 100%-ra, hogy továbbra is pontosan meg tudja becsülni az akkumulátortöltöttséget.

A töltési ciklusok számának ellenőrzése

Az iPhone 15 modellek már azt is ki tudják írni a Beállítások, Általános, Infó alatt, hogy az akkumulátort mikor gyártották, azt a vásárló mikor kezdte el használni, és hogy hány töltési ciklusnál tart épp:

A készülékek akkumulátorainak töltéséről ebben a cikkünkben írtunk korábban részletesen: Gyakori kérdések: az Apple készülékek akkumulátorainak töltése.

Legutóbbi frissítés: 2023.12.28.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok