fbpx Skip to content

Még szeptember elején bukkant fel az a hír, ami szerint a Flipper Zero nevű, mondhatni egyfajta “elektronikus svájci bicskát” használva Bluetooth-on keresztül el lehet árasztani a közelünkben található Apple felhasználókat különböző rendszerértesítésekkel, például egy új iPhone beállítási kérése, vagy mondjuk AirPods, billentyűzet illetve Apple TV csatlakoztatása, és így tovább.

Fotó: Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

A ZDNET friss cikke szerint ezt a “viccelődést” az Apple az iOS 17.2-vel többségében orvosolta, így már nem fordulhat elő olyan mértékű, értesítésekkel való elárasztás, ami miatt átmenetileg használhatatlan volt az adott készülék, és azt újra kellett indítani.

A cikkükben leírják, hogy az Xtreme firmware-t futtató Flipper Zero-val kipróbálták mindezt egy iOS 17.2-t futtató iPhone-nal, és már nem tudták elárasztani kéretlen értesítésekkel az adott készüléket.

Azt ettől függetlenül kiemelik, hogy néhány értesítés továbbra is megjelenhet:

Fotó: Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Ezek az értesítések persze ugyanúgy bosszantóak lehetnek, viszont már nem jelenhet meg belőlük annyi, ami a készülék “megakadásához” vezet, és újraindítást tesz szükségessé, így jelentősen javult a helyzet.

Az ágyúval verébre módszer pedig továbbra is működik: a Bluetooth teljes kikapcsolása egyértelműen kiküszöböl bármi ilyen, Bluetooth-alapú “mókát”, bár a legtöbb esetben egyszerűen nem szükséges idáig menni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok