fbpx Skip to content

Kedd este az Apple kiadta a fejlesztőknek az iOS 17.3 első bétáját, ami sok izgalmas változtatást hoz magával.

A legnagyobb port persze az új lopott eszköz védelem kavarta, de azért más nyalánkságokkal is készült számunkra az Apple. Nézzük meg őket!

Lopott eszköz védelem

Ahogy a zárak fejlődtek, úgy a betörők eszközei is, és ez a digitális korban sincs másképp. Az iOS legendásan jól védi az adataidat, és a jelkódod vagy Apple ID-d jelszavának ismerete nélkül teljesen használhatatlan eszközöd, épp ezért a tolvajok most már sokszor kifigyelik, hogy mikor írod be a jelkódodat, és az micsoda – és utána lopják el eszközödet.

Az Apple az ilyen jellegű lopásokra előállt egy brilliáns megoldással: ha bekapcsolod a lopott eszköz védelmet, akkor a jelkód mellett biometrikus azonosítást is kér eszközöd bizonyos fontos beállítások eléréséhez és módosításához.

Ha bekapcsolod, akkor a következő műveletek dupla azonosítást igényelnek jelkóddal és biometrikussal (Face ID vagy Touch ID):

  • iCloud kulcskarikán található jelszavak elérése
  • Új Apple Card hitelkártya igénylése
  • Virtuális Apple Card megnyitása
  • Elveszett mód kikapcsolása
  • Minden tartalom és beállítás törlése (gyári visszaállítás)
  • Apple Cash-sel és megtakarításokkal kapcsolatos műveletek elérése a Tárca alkalmazásban
  • Mentett fizetési lehetőségek elérése Safariban
  • iPhone-od használata egy új iPhone beállításához

A következő műveletekhez pedig Apple ID jelszó és biometrikus azonosítás szükséges egyszerre, ha bekapcsolod a lopott eszköz védelmet:

  • Apple ID jelszó megváltoztatása
  • Apple ID biztonsági beállításainak módosítása (például megbízható eszköz hozzáadása és eltávolítása, megbízható telefonszám hozzáadása stb.)
  • iPhone jelkód módosítása
  • Új Face ID vagy Touch ID beállítása
  • Lokátor kikapcsolása
  • Lopott eszköz védelem kikapcsolása

Megosztott Apple Music lejátszási listák

Ez a funkció már az iOS 17.2 bétáiban is szerepelt, de ott az Apple végül kivette a negyedik bétánál.

Most visszatért a funkció és sokkal teljesebbnek tűnik, mint valaha. Van már lehetőség Emojik segítségével reakciókat adni a dalokhoz is például, ami minden bizonnyal feldobja majd az összes listát.

Alig várom, hogy Apple Music felhasználó barátaimmal közös listákat készítsünk az esti kártyapartikhoz.

Neked melyik iOS 17.3 újítás a kedvenced?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Hát ez egészen jó, csak akinek épp elszállt a F-ID -ja v a másik, akkor az hogyan fog átköltözni? Persze a gépre mentést jelszavasat talán meg tudja oldani és azzal, de ha nem akkor szívás is járhat ezekkel.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha a Face ID vagy a Touch ID hibás, akkor azt az iOS tudja, és valószínűleg nem is fogja engedni az ilyesmi funkció bekapcsolását, vagy pedig figyelmeztet erre a meghibásodás észlelésekor, és kikapcsolja ezt a funkciót. ezt viszont ilyen készülék hiányában nem tudjuk jelenleg kipróbálni.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen, én is arra gondoltam, ha ugye minden stimmel és tegyük fel, ma bekapcsolom, majd esik az eső és pont a hangszóró is kap belöle, ami a szerviz szerint (iSzerelés) sok esetben a F-ID hibáját is hozhatja magával sajnos és akkor mi is lesz azután. A letesztelése ennek majd a véletlen műve lesz valóban. Megint csak itt jön be az, hogy csinálni kell rendszeresen biztonsági mentést és úgy minimálisra csökken az adatvesztés.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Jadeye Avatar for gunar