fbpx Skip to content

A Stray nem újdonság, néhány éve még a PS5 bemutatóján nézhettük meg a trailert és rá 2 évre, 2022. július 19-én jelent meg a játék, amely lényegében egy macska szimulátor, és minden idők egyik legegyedibb játékát sikerült létrehoznia a stúdiónak.

Röviden, egy macska szemszögéből egy robotokkal teli világban kell helyt állnunk és különböző küldetéseket teljesítenünk. Mivel egy macska szimulátorról van szó, ezért egyértelműen kaparhatjuk az ajtókat, a függönyt, nyávoghatunk és persze megannyi más macskás dolgot is csinálhatunk. 🐈

Én a PS5-ön játszottam még ezzel a játékkal, ugyan végig nem vittem, de macskásként már elejétől fogva elragadott és persze egyértelműen elragad szerintem bárki mást is. A játék bármelyik, legalább M1-es Mac-en elfut, tehát hibátlan választás családi játéknak, mivel a gyerekek is játszhatnak vele. Befekszünk az ágyba, mindenki odakuckorodik mellénk, és nézzük, ahogy a cica teljesíti a feladatokat. Igazi karácsonyi játék, rengeteg filmbéli és játékbeli utalással mint például a Stanger Things vagy Half-Life.

A PS5 játékokhoz képest egyáltalán nem borsos az ára sem a teljes értékű játéknak, melyet innen tudtok beszerezni a Mac App Store-ból. 

+1 filmadaptáció

Robert Baird az Entertainment Weekly-nek erősítette meg, hogy a meglepetéssikert arató videojátékból egészestés animáció készül. Az Annapurna Animation fejese hatalmas örömmel karolja fel a játékot, hogy filmadaptáció készüljön belőle. „Ez a játék arról szól, hogy mi tesz minket emberré, még sincsenek benne emberek” – mondta Baird. „Ez egy haver-vígjáték egy macskáról és egy robotról, ami nagyon vicces dinamikát ad. Bővebben itt tudtok olvasni erről.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok