fbpx Skip to content

Az Apple évek óta azt hirdeti, hogy az iPhone-ok kamerája akár profi munkára is képes.

Egy ilyen ígéret azonban csak akkor jelent valamit, ha ezt maga a cég is teszteli, amit meg is tettek. A legutóbbi “Scary Fast” eseményt ugyanis egy iPhone 15 Pro Max-szal vették fel.

Az iPhone 15 Pro Max minden eddiginél alkalmasabb arra, hogy helyettesítsen egy profi kamerát:

  • 5x-ös optikai zoommal rendelkezik
  • USB-C csatlakozóján keresztül külső adathordozóra is képes dolgozni
  • USB-C-s külső adathordozóra akár 60 fps-sel is képes rögzíteni ProRes 4K tartalmat
  • ProRes Log-ban is képes rögzíteni

Épp ezért pont idén döntöttek úgy az Apple-nél, hogy megeszik, amit főztek, amit ez a videó tökéletesen be is mutat:

Sokan a videó után arra hívták fel a figyelmet, hogy az Apple profi eszközöket, mint például lámpákat, kardántengelyeket, kamerakocsikat, darukat és drónokat is használtak a felvételek során, de ezzel pont hogy nem a lényeget vették észre.

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen profi produkcióhoz profi eszközöket fognak használni, de az, hogy az iPhone 15 Pro Max képes volt helyettesíteni egy profi kamerát, önmagában egy óriási elismerés a telefonnak.

A teljes esemény úgy ment, mint bármikor máskor, az Apple az elején nem hívta fel rá a figyelmet, hogy iPhone-nal készített felvételeket fogunk látni és szerintem a többségnek fel sem tűnt közben, hogy valami turpisság történt.

Az esemény végén fekete képernyőn egy egyszerű tájékoztatószöveg közölte, hogy egy iPhone 15 Pro Max-on készült felvételt néztünk az elmúlt fél órában.

Ha egy pillanatra nem figyelünk a drónokra, kamerakocsikra és a darukra, akkor a rögzítés központjában egy iPhone, egy USB-C kábel és egy külső SSD állt, a felvételt pedig egy ingyenes alkalmazással végezte az Apple, a Blackmagic Design Camera alkalmazásával.

Mi ez, ha nem egy tökéletes motiváció arra, hogy felkapd a telefonodat és alkoss valami hihetetlent?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok