fbpx Skip to content

Az Apple több mint 2 év után végre frissítette az iMac-et és így megkapta a gép az M3-as chipet.

De útközben sok téren fejlődtek az Apple számítógépei, így jogos lehet a kérdés, hogy még mit változtatott az Apple az átlagfelhasználóknak szánt, asztali gépben?

Külső

Külsőre semmit sem változott az iMac, ugyanazokban a színekben érhető el és dekára pontosan ugyanolyan nehéz, mint M1-es elődje.

Az igazi változások a belsejében találhatóak meg.

Vezeték nélküli kapcsolat

Az M1-es iMac csak a Wi-Fi 6 és a Bluetooth 5.0 szabványt ismerte, de azóta az Apple legtöbb gépe már előrébb lépett és szerencsére az iMac se maradt le.

Az M3-as iMac már támogatja a Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.3 szabványokat, ami teljesen naprakésszé teszi a Mac palettán.

Több memória

Az iMac M3-as variánsa akár 24 GB RAM-ig is bővíthető, ami egy jelentős előrelépés az M1-es verzióhoz képest, ami megállt 16 GB-nál.

Mi nem változott?

Továbbra is 2 fő változata van az iMac-nek: két portos és négy portos. A két portos modellen két Thunderbolt/USB 4 port található, míg a négy portoson emellett elhelyezett az Apple még két USB 3 portot, hogy több kiegészítőt tudj csatlakoztatni.

A két portos a belépő modell, ezért alapból nem jár mellé Touch ID-vel ellátott Magic Keyboard billentyűzet és háttértára is csak 1 TB-ig bővíthető, míg a négy portos modelleket 2 TB-ig lehet.

Ezek ugyanazok a korlátozások, mint 2021 tavaszán, így itt semmit se változtatott az Apple.

Továbbá ezek a specifikációk is érintetlenek maradtak:

  • 24 colos 4,5K-s kijelző 500 nites fényerővel
  • 1080p FaceTime kamera
  • 6 hangszórós hangrendszer
  • 3 mikrofon
  • alapból 8 GB RAM és 256 GB SSD
  • Lightning-csatlakozós kiegészítők (Magic Trackpad, Magic Mouse, Magic Keyboard)

Árazás

A két portos iMac M3 649 990 Ft-ról indul és a négy portos variáns felára 100 ezer forint, vagyis 749 990 forintot kell érte legalább a kasszánál hagyni.

Kicsit szomorú, hogy az Apple nem nyúlt hozzá jobban az iMac-hez. Egy M3 Pro chip és egy asztroszürke színváltozat, esetleg egy nagyobb kijelző sok felhasználót megszólíthatott volna, de úgy tűnik, hogy az ilyesmire vágyó felhasználókat az Apple inkább a Mac Studio-val és a Studio Display-jel szeretné megcélozni.

Neked hogy tetszik az M3-as iMac?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok