fbpx Skip to content

Az Apple kiadta a tvOS és HomePod Software 17.1-et, ami esetén a frissítés részletei szokás szerint eléggé szűkszavúak.

A HomePodok esetén az Apple most elsősorban a Beszédkiemelés funkciót említi újdonságként, illetve emellett a frissítés szokás szerint hibajavításokat és stabilitással kapcsolatos fejlesztéseket tartalmaz.

Elképzelhető, hogy a frissítést nem dobja fel rögtön az Apple TV-nk, vagy a HomePodok esetén nem látjuk rögtön az Otthon appban az Otthonbeállítások alatt a Szoftverfrissítés opcióban, ebben az esetben próbálkozzunk meg újból egy kicsivel később.

A HomePodok szoftvere már a 13.4-es verzió óta a tvOS-en alapul, így ha a tvOS maga frissül, akkor azzal egyúttal a HomePod szoftvere is. A HomePod mini esetén az Apple a következőket írja a frissítésről:

A 17.1-es szoftververzió támogatást biztosít a Beszédkiemelés funkcióhoz HomePod mini és 1. generációs HomePod eszközökön, így ha azok Apple TV 4K eszközzel vannak párosítva, az effektek, az akció és a zene hangjaiból kiemelve, tisztábban hallhatja egy film vagy egy tévéműsor beszédhangjait. Ez a frissítés emellett hibajavításokat és stabilitással kapcsolatos fejlesztéseket is tartalmaz.

A frissítés emellett 4 sebezhetőséget is orvosol, amelyek azonosítói a következők: CVE-2023-40447, CVE-2023-41976, CVE-2023-42846, CVE-2023-42852.

Letöltés

A frissítés az Apple TV-n a Beállításokban a Rendszer / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

A hivatalos tvOS 17.1 buildje 21K69 – ami ugyanaz, mint ami az RC volt.

A tvOS kizárólag a negyedik generációs (sima és 4K) és újabb Apple TV-kre érhető el.

A frissítést HomePod esetén pedig az Otthon appban az Otthonbeállítások alatt a Szoftverfrissítés menüpontban tudjuk megtenni, vagy pedig magától frissül, ha bekapcsoltuk korábban az automatikus frissítést.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A tvOS 17-ről szóló összes cikkünk megtalálható a tvOS 17 címke alatt, a HomePodokról szóló cikkeink pedig a HomePod illetve HomePod mini címkék alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok