fbpx Skip to content

A DigiTimes friss jelentése szerint az Apple még idén be fog mutatni olyan új 14 és 16 colos MacBook Pro modelleket, amikben mini-LED kijelző található.

Az újfajta kijelzőnek köszönhetően pedig még jobb akkumulátor-üzemidőre tehetnének szert ezek a masinák, ami mindig örvendetes hír. Nézzük meg a részleteket!

Úgy sejtjük, hogy az Apple idén új 14 és 16 colos MacBook Pro modelleket fog 2023 negyedik negyedévében a piacra dobni, amik mini-LED háttérvilágítású kijelzővel rendelkeznek majd. Ez forrásaink szerint akár 10%-kal fényesebb kijelzőt is eredményezhet az első generációs modellekhez képest.

Ez alapján azt gondolhatnánk, hogy az új MacBook Pro-k kijelzője fényesebb lesz, de a DigiTimes szerint az Apple nem fogja ezt a 10%-os emelkedést kihasználni, hanem inkább az akkumulátor-üzemidőt tervezik növelni a változtatással.

Forrásaink szerint az Apple nem módosított a mini-LED háttérvilágítás specifikációin azóta, hogy tabletjeikben és laptopjaikban elkezdték használni. Ezzel szemben az új MacBook Pro modellek mini-LED-jei 10%-kal világosabbak lesznek, mint az előzőek, anélkül, hogy a háttérvilágításért felelős modulban lévő chipek számát változtatnák. A fényerőbeli előrelépés nem a képminőség javításáért felel majd, hanem az energiafelhasználás és az akkumulátor-üzemidő növeléséért. Forrásunk megerősítette, hogy 2023 utolsó negyedévében kerülnek ezek a gépek a boltok polcaira.

Nem teljesen elképzelhetetlen, hogy a DigiTimes-nak igaza van, de furcsa lenne, ha az Apple idén kétszer is frissítené a MacBook Pro modelleket, tekintve hogy a 14 és 16 colos variánsok idén januárban kapták meg az új M2 Pro és M2 Max chipeket.

Épp ezért a legtöbb pletyka jövő évről beszél, többek közt Mark Gurman is a Bloombergtől, aki úgy véli, hogy 2024 közepe előtt várhatóak az új MacBook Pro-k. Vele ért egyet Ming-Chi Kuo is, aki úgy véli, hogy a 3 nm-es gyártási technológiával készülő M3 Pro és M3 Max chipekkel felszerelt MacBook Pro-k 2024-ben érkeznek.

Az egyetlen jel, ami alátámasztja, hogy az Apple idén még fog új Mac-eket kiadni, az az, hogy októbertől több korábbi Mac-et fogad el az Apple beszámításra, mintha arra készülnének, hogy hamarosan sok felhasználó akar majd valami csillogó új masinára váltani.

A DigiTimes jelentésének második fele a kijelző-technológiákkal foglalkozott és ott már sokkal jobban egyezik a véleményük a többi pletykaoldallal.

A DigiTimes szerint 2024-ben várhatóak az első OLED kijelzős iPad Pro-k és egészen 2026-ig kell várnunk, hogy a MacBook Pro-ba is végre OLED kijelző kerüljön. Utóbbi várakozás oka, hogy az OLED panelek hajlamosak a beégésre és a Mac-eken sokkal több statikus tartalom van, mint például a Dock és a menüsáv, amik ritkán változnak.

Összességében elmondható, hogy a DigiTimes általában az Apple beszállítóitól szerzi az információit, de gyakran félreértik a kapott részleteket és ezekből rossz következtetésekre jutnak. Épp ezért érdemes szkeptikusan kezelni a jóslatokat.

Te örülnél, ha idén még érkeznének új MacBook Pro-k?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok