fbpx Skip to content

A visionOS legújabb bétájából kiderült, hogy az Apple új headsetje milyen képfrissítési rátával fog dolgozni.

Persze ahogy azt már az Apple-től megszokhattuk, ez sem lesz egy egyszerű menet, ugyanis a Vision Pro három különböző Hz-en tud ketyegni. Nézzük meg a részleteket!

Az Apple a hivatalos sajtóközleményében azt nyilatkozta, hogy a Vision Pro az esetek többségében 90 Hz-en üzemelteti a kijelzőit, de az egyik WWDC videóból kiderült, hogy 96 Hz-re is képes, hogy a 24 fps-es videókat is gond nélkül le tudja játszani.

Az @M1Astra névre hallgató Twitter/X felhasználó azonban egy 100 Hz-es módra utaló nyomokat is talált a visionOS rendszerfájljaiban, ami a jelek szerint az 50 Hz-en villogó lámpákhoz készült.

Azt is felderítette, hogy utazás közben a Vision Pro mindig 90 Hz-en fog menni, vagyis ha repülőn szeretnél elrepülni egy messzi-messzi galaxisba, akkor szemeid előtt a 23 millió pixelből álló két micro-OLED kijelző másodpercenként 90 alkalommal fog frissülni.

Persze ezek az átlag felhasználónak valószínűleg nem fognak feltűnni, a 90, 96 és 100 Hz is mind elég gyors képfrissítési ráta, igaz nem 120 Hz, mint az iparág legtöbb eszközén, de az Apple sokkal több pixelt mozgat meg, mint bárki más.

Szerinted elég lesz a 90 Hz legtöbbször?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok