fbpx Skip to content

Valljuk be, amennyire jól sikerült az Apple Watch Ultra, annyira nem sikerült jól múlt évben a Series 8. Szerintem egy rendkívül sekélyes frissítés lett, minimális processzor fejlődéssel és apróbb újdonságokkal, mint például testhőmérsékletfigyelés, vagy pedig ütközésészlelés. Persze ezek önmagukban nem rossz újdonságok, de a régebbi Apple Watch-ok tulajdonosait szerintem nem feltétlen fogják meggyőzni arról, hogy váltsanak.

Apple Watch Series 9 cover

Ellenben úgy gondolom, hogy a Series 9 már egy olyan készülék lett, amit önmagában érdekessé tesz az új processzor, nem beszélve az új kijelzőről és a processzor által elérhető kézmozdulatról is. Apróságnak tűnik, de utóbbi tényleg sokat segíthet, akár egy bringázás alatt is! Nézzük sorba az újdonságokat.

Az új, S9-es processzor

Az új hardver 60%-kal több tranzisztort tartalmaz ami azt jelenti, hogy 30%-kal gyorsabb, mint a Series 8. Az Apple szerint sokkal simábban futtathatjuk majd az alkalmazásokat, láthatjuk az animációkat, használhatjuk majd az egész órát. Röviden: nem fog akadni. 😏 Ezen kívül 4 Neural Engine magot is kapott, tehát AI szempontjából sokkal gyorsabban feldolgozza majd a Sirivel kapcsolatos kérdéseket, vagy olyan adatokat, amiket egy adatbázisból kapunk meg. Ezek akár kétszer gyorsabbak lehetnek. 

Az új, gyorsabb processor miatt végre a Siri kérdések egy része magán az órán megy végbe, tehát lekérdezhetjük az aktuális pulzusunkat futás közben, vagy bármilyen, az egészséggel kapcsolat kérdésünkre is tud már válaszolni Siri. Szóval Wi-Fi és mobilhálózat nélkül is használhatjuk Sirit bizonyos kérdésekre.

Az új processzor természetesen abban is segít, hogy jobb akkumulátor időt kapjuk a nagyobb kijelző fényerővel, ami azért ráfért már erre az órára. Mostantól 2000 nites fényerőre is képes, illetve 1 nitre is – előbbi kétszer akkora fényerő, mint ami a Series 8-nál elérhető, utóbbival pedig színházban és moziban is tudunk egy-egy üzenetre röviden, mások zavarása nélkül is válaszolni. Az akkumulátor idő egyébként 18 óra, tehát egész napos használati időt tesz lehetővé.

Új kézmozdulat az S9 chipnek köszönhetően

Az Apple egy új kézmozdulatot is bemutatott a mai eseményen, aminek a segítségével egy kézzel is vezérelhetjük az óra bizonyos funkcióit. Például fogadhatunk egy telefonhívást, vagy éppen válthatunk a widgetek között. Ez a kézmozdulat a mutatóujjunk és a hüvelykujjunk összeérintése. Ezzel az órának tudunk jelezni egy kézzel is.

Számomra ez a mozdulat egyértelműen váltó ok, mivel sokszor elektromos rollerezem vagy bringázom, és ott egy ilyen kézmozdulat akár életet is menthet, mert nem kell odafigyelnem arra, hogy mit nyomok az órán. Kicsit sajnálom is, hogy ezt nem kapják meg a régebbi típusok, szerintem megoldható lett volna, de hát ez van.

Hardveres újdonság még az Ultra Wideband támogatás, melynek segítségével könnyedén és precízen megtalálhatjuk a telefonunkat vagy AirTagjeinket.

Az új óra egyébként egy új, pink színnel is érkezik, ami nekem kifejezetten tetszik, bár azért nem egy férfias szín, tehát itt inkább a nőkre gondolt az Apple. Ettől függetlenül simán el tudom képzelni irodában, sportolás közben, bárhol, remek színt választott a cég ebben az évben!

Természetesen ehhez mérten új szíjakat is kapunk, ahogy az óra, úgy a szíjak is karbonsemlegesek lettek, erről majd bővebben lesz egy részletes cikkünk is, miért fontos. Az új szövet szíjak mellett az Apple megszüntette a bőr szíjakat, cserébe az úgynevezett FineWoven szövet érkezett. Az új anyag több mint 68%-a újrahasznosított fogyasztói hulladékból készül. Enyhén csillogó felülete a velúrhoz hasonló tapintású, és puhán simul a bőrre.

Apple Watch Series 9 árak

Tehát jelenleg az alábbi termékek érhetőek el hazánkban: Apple Watch SE 2. generáció, új Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2. Az Apple Watch SE 2 továbbra is a legjobb belépő óra, remek áron, és megannyi funkcióra képes. A Series 9 egy remek frissítés lett, és belépő ára most 189.990Ft, ez a kisebb modellt jelenti. Az Apple Watch Ultra 2 ára pedig 379.990Ft-tól kezdődik.

AppleCare+ – az Apple biztosítás

Hazánkban ugyan hivatalosan nem lehet Apple Care+-t vásárolni, de akár rajtunk keresztül megkötheted Te is, ami az Apple Watch-ok esetén kifejezetten ajánlott. Ebben a cikkben írtunk arról, hogy ezt mégis hogyan lehetséges megoldani jelenleg, ha van külföldi bankkártyád és címed, viszont ha ezekkel nem rendelkezel, akkor külön díj ellenében mi is meg tudjuk neked kötni. Ehhez írj nekünk egy e-mailt, de ne feledd, hogy az AppleCare+ kizárólag vásárlástól számított 60 napon belül köthető meg!

Az AppleCare+ ezekre a készülékekre 2 évre szól és lényegében bármilyen hiba esetén a teljes készüléket cseréli az Apple, tehát úgymond egy kötelező befektetés. Lényegében ennyit érdemes tudni az Apple Watch Series 9-ről, hamarosan jelentkezünk az Apple Watch Ultra cikkünkkel is!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok, remek a cikk, esetleg még arra lehetne benne kitérni (amennyiben van információ erről), hogy mennyiben más a most belengetett DoubleTap a már ismert, használt és működő kézmozdulatokkal vezérléstől.

  2. Hát funkcióját tekintve mást csinál :slight_smile: Plusz nyilván jobban működik az új órával, ezt most az Ultra-s cikkben meg is említem. Az Apple szerintem belerakhatta volna a régebbi készülékekbe is de akkor nem lenne újdonság az újnál. Ez egy sz@r Apple lépés, lehet fikázni @expa :smiley: látod most eljött a Te időd is! :smiley:

  3. Avatar for k00 k00 says:

    A feleségem kifejezetten a a testhőmérsékletfigyelés miatt váltott a Series 8-ra. :slight_smile: Neki ez egy hatalmas nagy frissítés lett és nagyon nagyon megkönnyíti az életét. Gondolom ezzel nem egyedül van így. :slight_smile:

  4. Hát eddig őt hallottam egyedül :smiley: szóval lehet :smiley: Komolyra fordítva a szót értem én persze, de ez egy funkcióra van korlátozva menstruációs ciklusra, ha lehetne másra is használni sokkal jobb lenne és többen tudnák kihasználni a Series 8-as frissítést. A series 9 ezzel szemben számtalan újdonsággal rendelkezik.

  5. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Ezt a számtalant kifejtenéd?

  6. A cikk címében alapból ott van, mire gondolsz még. :slight_smile: mi az amit ebből nem tudsz kihasználni vagy nem olyan fejlesztés.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for k00 Avatar for kardkikard Avatar for Hacsi Avatar for SzifonAdmin