fbpx Skip to content

Az Apple tegnap kiadta a fejlesztőknek az iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 és a tvOS 17 hatodik béta verzióját.

Most beszéljünk az elsőről, mert bőven kerültek be izgalmas változások, például máshova került a Hívás vége gomb (!!!) és egyszerűbb lett a képküldés az Üzenetek alkalmazásban. Nézzük meg, hogy mik történtek!

Hívás vége gomb

Az Apple jelentősen átalakította a hívóképernyőt az iOS 17-tel, hogy a profilkép több helyet foglaljon el. Épp ezért a híváshoz kapcsolódó gombok a képernyő aljára kerültek:

És ezzel senkinek semmi baja nem volt egészen addig, amíg 2 hete meg nem jelent egy cikk a témában, hogy ez most így rossz és mennie kell. Megírta a The Verge, a 9to5Mac, a MacRumors és az összes többi, Apple-lel foglalkozó lap is, hogy több évnyi memória alapú bökést tör el, ha máshova kerül a hívás vége gomb.

Szerencsére az Apple-nél is rájöttek, hogy ez sokaknak mennyire fájna és visszatették középre a gombot:

Így most már újra könnyedén le tudjuk tenni a hívást. Nekem mondjuk személy szerint jobban tetszett jobb szélen, de ilyen ez a show-biznisz.

Hangulatingadozás az Egészség appban

Az Egészség alkalmazásban lévő hangulatrögzítés képernyő további finomhangolásokon esett át, mostantól gyorsabbak az animációk és több forma jelenik meg egyszerre a képernyőn.

Most már kijelenthetjük, hogy több változáson ment át az Egészség alkalmazás az iOS 17 béta időszakában, mint tavaly a Safari a lentre helyezett címsorával.

Üdvözöl a Fotók

A Fotók alkalmazás iOS 17 beta 6-tól egy üdvözlő képernyővel tudatja, hogy milyen változásokat hoz az új rendszer:

  • albumok a Fotók widgeten
  • arcfelismerés háziállatokra
  • egyszerűbb képkivágás nagyítással
  • könnyebben testreszabható emlékek

Apróságok

Az Üzenetek alkalmazásban a legutóbb készített képeket gyorsabban el tudod érni, ha a billentyűzet felett lévő + gombot hosszan nyomod.

Ez hasznos lehet majd azoknak, akik főként képeket küldenek iMessage-en.

A Beállítások alkalmazás Kijelző és fényerő altábláján már az iOS 17 alapértelmezett háttérképe látszódik:

Neked melyik változás a kedvenced?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok