fbpx Skip to content

Már csak egy hónap választ el minket az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 bemutatásától, így egyre pontosabbak az előrejelzéseink.

Vannak viszont már olyanok, akik a 2024-es Apple Watch-ról, az Apple Watch X-ről álmodoznak. Nézzük meg, hogy mit írnak a pletyka lapok!

Kosutami (@KosutamiSan) Twitteren megszellőztette, hogy az Apple egy teljesen új óraszíjjal fog előrukkolni az Apple Watch Series 9 mellé.

Nem ritka, hogy az Apple egy teljesen újfajta szíjat mutat be, amikor maga az óra nem változik külsőre és mivel idén minden jel arra utal, hogy formavilágban nem változik az Apple Watch Series 9 a Series 8-hoz képest, egyáltalán nem meglepő, hogy új színekkel és újfajta szíjjal dobja majd fel az Apple a termékfotókat.

Ez az új szíj szőtt nejlon anyagból készül majd, mint a régi Series 2 és Series 3 szíjak, viszont mágneses csattal fog rendelkezni, mint az Apple jelenlegi modern csattal ellátott szíjai:

A szőtt nejlon szíjakat már több éve nem gyártja az Apple, így izgalmas lenne visszatérniük az anyaghoz, de lehet, hogy egy mágneses csatt elég lesz ahhoz, hogy ismét frissnek tűnjön a nejlon.

Kosutami egy képet is mellékelt, hogy nagyjából milyen designra számíthatunk az új szíjtól:

Az új szíj mellett még egy új, rózsaszín Apple Watch Series 9-re is számíthatunk idén, ami szintén azt erősíti meg, hogy a formavilág nem fog idén változni.

Jövőre viszont lesz bőven formavilágbeli változás, ha hihetünk Mark Gurmannek, a Bloomberg elemzőjének.

Gurman ugyanis úgy véli, hogy az Apple az Apple Watch bemutatásának 10. évfordulójára egy Apple Watch X-et tervez, ahogy azt a cég 2017-ben csinálta az iPhone tizedik évfordulóján az iPhone X-zel.

Ha minden igaz, az Apple Watch X vékonyabb lesz és egy másfajta csatlakozót fog használni, mint az elmúlt évek szíjai. Ez lenne az első alkalom, hogy az Apple nem biztosítana visszafelé kompatibilitást a korábbi Apple Watch szíjakkal, ami egy drasztikus váltás lenne.

Személy szerint szomorúan fogadnám ezt a hírt, mert egy egész fióknyi Apple Watch szíjam van, amit így adhatnék ajándékba oda annak, aki megveszi a jelenlegi órámat, amikor majd eladom. Határozottan nem töltene el boldogsággal.

Gurmannek állítólag azt mondták, hogy a váltásra azért van szükség, mert a jelenlegi csatlakozó sok helyet foglal el az Apple Watch házából és ezt a helyet fel lehetne használni új belső komponensekre vagy nagyobb akkumulátorra. Az új csatlakozó mágneses lenne, így könnyebbé válhatna a szíjak cseréje is.

Egyelőre még nem biztos, hogy ez az új szíjcsatlakozó elkészül az Apple Watch X megjelenéséig és még az se biztos, hogy maga az Apple Watch X elkészül jövő őszig, ugyanis elképzelhető, hogy az Apple nem az Apple Watch bemutatásának a 10. évfordulóján (2024), hanem az árusításának a 10. évfordulóján (2025) dobja majd piacra a terméket.

Talán nem is lenne baj, ha az Apple lelassítana az óráknál, hiszen a Series 9 is egy igen csak apró frissítés lesz idén, Gurman úgy hivatkozik rá, hogy a “vitathatóan a legkisebb frissítés a termék élettörténete során”.

Az Apple már meglépte a lassítást az iPadeknél, ott csak körülbelül minden 18. hónapban érkezik új modell, így nem lenne teljesen precedens nélküli, ha az Apple Watch is lassítana a tempón.

Az új szíjcsatlakozó mellett az Apple Watch X másik nagy újítása az lenne, hogy az Apple lecserélné az OLED kijelzőt egy microLED panelre, ami jobb színeket és tisztább képet eredményezne.

Elképzelhető az is, hogy az Apple Watch X lesz az első olyan Apple Watch, ami képes lesz vérnyomásmérésre is, ami bőven vonzana be új vásárlókat, a szíjcsatlakozó-váltás ellenére is.

Te mit szólnál, ha az Apple lecserélné a jelenlegi szíjcsatlakozót?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!