fbpx Skip to content

@RGclouds, Twitteren közismert szivárogtató szerint az Apple újfajta gyártási technológiával készülő akkumulátort tervez az iPhone 15 családba tenni, hogy így növeljék a telepek kapacitását.

A kiszivárogtatás fő témája egyébként az volt, hogy a Samsung Galaxy S24+ okostelefonban is ilyen akkumulátorok lesznek, de persze mi most inkább az iPhone 15-re fogunk koncentrálni.

A jelenlegi iPhone-okban megtalálható lítium-ion akkumulátor tekercselt, vagyis az elemek és az elválasztók fel vannak tekerve. Hengerelt celláknak is szokták ezt becézni.

Ehhez képest az új iPhone-ban laminált akkumulátor lesz, ahol a feltekerés helyett cikk-cakkban összehajtogatva/halmozva vannak az egyes részek:

Ennek eredményeképp kevesebb kihasználatlan terület van a csomagolt cellák között, több aktív anyagot lehet használni és nő az akkumulátor kapacitása.

És ha ez még nem lenne elég előny, így az akkumulátor magasabb energiasűrűségű és a hő egyenletesebben oszlik el benne, ami az akkumulátor élettartamát is növelhetni.

A legtöbb elektromos autóban már jelenleg is laminált akkumulátorok találhatóak, szóval ez nem egy kísérleti technológia, csak eddig nem volt annyira népszerű okostelefonokban. De ha most tényleg hihetünk a pletykának, akkor az Apple és a Samsung egy évben fognak átállni rá.

@RGclouds azt is megjegyezte, hogy az Apple kísérletezik 40 W-os kábeles töltéssel és 20 W-os MagSafe töltéssel, de hogy ez az iPhone 15-be vagy az iPhone 16-ba fog-e kerülni, még nem tiszta. Jelenleg az iPhone 14 Pro Max 29 W-os vezetékes és 15 W-os MagSafe töltésre képes.

Annak ellenére, hogy @RGclouds elsősorban androidos híreket szivárogtat ki, az iPhone 15 család megnövelt akkumulátor-kapacitását korábban is csiripelték már a madarak, ezért simán elképzelhető, hogy ezt az előrelépést az Apple egy újfajta akkumulátorral fogja megoldani.

Te örülnél, ha iPhone-od akkumulátora tovább bírná?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok