fbpx Skip to content

Ha a 3D nyomtatott tárgyakra gondolsz, akkor nem feltétlenül a legstrapabíróbb jelző jut róla eszedbe, de a technológia ipari felhasználása teljesen más, mint az otthoni 3D nyomtatók által kreált műanyag darabok.

Épp ezért nem feltétlenül problémás, hogy Ming-Chi Kuo legújabb jóslatában azt állítja, hogy a szeptemberben érkező Apple Watch Ultra 2 ilyen gyártási technológiával készülő alkatrészeket is kapni fog. De mégis mely alkatrészek lehetnek ezek?

Medium blogbejegyzésében Kuo azt írta, hogy az Apple a mozgó titán alkatrészeknél állna át a 3D nyomtatott megoldásra. Ez azonnal leszűkíti az elérhető lehetőségeket:

  • digitális korona
  • oldalsó gomb
  • művelet gomb

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az Apple mindháromnál vált-e gyártási technológiát vagy csak az egyiknél, mindenesetre roppant izgalmas váltás lesz ez.

Jelenleg ezek az alkatrészek és az Apple Watch háza is CNC géppel kerül kialakításra titán tömbökből, így a 3D nyomtatással az Apple jelentősen csökkenteni tudná a gyártással keletkező hulladék mennyiségét.

Ha az Apple Watch Ultránál beválik ez a technológia, akkor elképzelhető, hogy a jövőben több termék több alkatrészén is átállna az Apple a 3D nyomtatásra.

Te mit gondolsz erről? Jó lesz nekünk a 3D nyomtatott Apple Watch Ultra?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok