fbpx Skip to content

Nincs is szebb, amikor egyszerre 3 új iPhone családról írnak a pletykaoldalak egy hét alatt. Hol vannak azok a régi szép idők, amikor csak a következő iPhone miatt kellett izgulni?

Természetesen a több új iPhone több új érdekességet is rejthet magában, így most nézzük meg, hogy mikre számíthatunk idén ősszel, jövő tavasszal és jövő ősszel az Apple-től!

Kék színben is érkezhet az iPhone 15 Pro

Az iPhone 15 Pro egy új, kék színben is elérhető lesz, ami bizonyos szögből szürkének fog tűnni, ha hihetünk az @Unknownz21 névre hallgató Twitter felhasználónak.

A MacRumors segítségével el is készült néhány render, ahol megnézhetjük ezt az izgalmas, új színt.

Ez közel sem lesz annyira élénk kék, mint az iPhone 12 Pro család kék variánsa, ugyanis az iPhone 15 Pro titánból fog készülni. Épp emiatt az anyag miatt fényes házra sem érdemes számítani, itt inkább a szálcsiszolt fém hatásra fog rámenni az Apple, hogy még profibbnak nézzen ki a telefon.

Ha szeretnéd elképzelni, hogy ez milyen lehet gyakorlatban, gondolj például az Apple Watch Ultrára, ami szintén titánból készül.

@Unknownz21 szerint az új kék mellett ezüst, asztroszürke és titán színekben is elérhető lesz az iPhone 15 Pro család. Ez persze szembemegy a korábbi pletykával, miszerint az Apple egy bordó színű iPhone 15 Pro-n dolgozik. Amennyiben azt szeretnéd megnézni, itt érdemes körülnézned: Bordó színt kaphat az ősszel érkező iPhone 15 Pro.

Drágább lehet az iPhone 15 Pro Max

Jeff Pu, a hong-kongi Haitong International Securities elemzője úgy véli, hogy az Apple idén drágábbá fogja tenni a Pro Max modellt.

Az áremelkedés mögött valószínűleg az áll, hogy a 6,7 colos telefon lesz az első olyan iPhone, amibe periszkóp-lencsét szerel az Apple és ennek a fejlesztésnek el fogják kérni az árát.

Jelenleg az iPhone 14 Pro csak 3x-os optikai zoomra képes, de egy periszkóp-lencsével simán lehetne 5-6x-os optikai nagyítás is, ami nagy hatással lenne arra, hogy milyen képeket készíthetünk a telefonunk segítségével.

Azt sajnos még nem tudni, hogy mekkora áremelést kap az iPhone 15 Pro Max, de ha tippelni kéne, akkor én személy szerint a 100 dolláros növekedésre tenném le a voksom. Az, hogy ez forintban mit fog jelenteni, hamarosan megtudjuk.

Csúszik az iPhone SE 4

A koreai The Elec magazin beszámolt a UBI Research elemzője, Dae-Jeong Yoon jóslatáról, miszerint legalább 2025-ig várni kell majd az új iPhone SE-re.

A 2025-ös legkorábbi értékesítést megerősítette Ming-Chi Kuo, Jeff Pu és Blayne Curtis is, vagyis egészen biztos, hogy jövő tavasszal az Apple nem fog új iPhone SE-t bemutatni és kénytelenek leszünk várni 2025 tavaszáig egy új, olcsó(bb) telefonra.

Ez szomorú, mert áprilisban Kuo még azt nyilatkozta, hogy jövőre érkezik az új iPhone SE és az iPhone 14 házát kapja majd meg. Ez szinte túl jónak is hangzott…

A jelenlegi iPhone SE-t tavaly márciusban mutatta be az Apple és ha igaz ez a pletyka, akkor 2025-ben 3 év után cseréli le majd az utódja.

Valódi gombok az iPhone 16 Pro-n

Jeff Pu nem csak az iPhone 15 Pro Max ára és az iPhone SE 4 bemutatója kapcsán nyilatkozott, hanem az iPhone 16 Pro gombjairól is.

Korábban sok, egymásnak ellentmondó pletyka keringett arról, hogy az iPhone 15 Pro fizikai gombjai helyett az Apple nyomásérzékeny gombokat fog behozni vagy maradnak a megszokott, benyomható gomboknál, de abban egész sokan biztosak voltak, hogy ez a változás az iPhone 16 Pro-val meg fog történni.

Most Pu úgy véli, hogy ennek is kicsi az esélye, mert az Apple nem tudja jól megoldani a nyomásérzékeny gombokat haptikus visszajelzéssel párosítva.

Így felmerül a kérdés, hogy egyáltalán lesz-e valaha fizikai gomb nélküli iPhone, ha az Apple ennyi idő alatt se tudja megoldani ezt a problémát?

Neked melyik pletyka keltette fel leginkább az érdeklődésed?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok