fbpx Skip to content

Noha az SMS-ben érkező ellenőrzőkódok az esetleges SIM-cserés visszaélések miatt nem tekinthetőek biztonságosnak, és egy email fiókhoz is hozzá lehet férni adott esetben, sok esetben mégis ezek adják a kétlépéses hitelesítésnél a második lépést.

Az így érkező ellenőrzőkódok pedig egy idő után feleslegesen foglalnák a helyet az Üzenetekben és a Mailben, hacsak valaki nem törölgeti ki ezeket az üzeneteket rendszeresen. Az iOS 17-tel kezdődően viszont erre maga a készülék is képes lesz – ha az adott ellenőrzőkódot már beillesztettük az azt kérő oldalon, vagy ha az érvényességi ideje már lejárt. Nézzük, hogy lehet ezt bekapcsolni!

Mivel gyakorlatilag egyfajta jelszóról van szó, így az automatikus törlés opció kapcsolóját az Apple a Beállítások > Jelszavak > Jelszóbeállítások alá tette:

A Jelszóbeállításokban középtájt fogjuk megtalálni az Ellenőrzőkódok részt, ami alatt az Automatikus törlés kapcsolóját kell átkattintanunk bekapcsolt állapotúra:

Ezután az Üzenetekben és Mailben érkező ellenőrzőkódokat tartalmazó üzeneteket a készülék automatikusan törölni fogja azután, hogy az automatikus kitöltéssel beillesztettük, vagy pedig ha a kód érvényességi ideje lejárt, mert egyes kódok esetén az is benne van ilyenkor az adott üzenetben, hogy az mondjuk csak 5 percig érvényes. Ha nincs az üzenetben érvényességi idő, akkor pedig a kód beillesztése eredményezi az üzenet törlését.

Mivel az ilyen ellenőrzőkódok csak az azonosítás idejéig szükségesek, így teljesen felesleges tárolni őket, és az automatikus törlésüknek köszönhetően már nem kell majd ezt manuálisan megtenni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok