fbpx Skip to content

Az iOS 17 egyik újdonsága lesz a Vizuális definiálás (angolul “Visual Look Up”), melynek segítségével az egyes fotóidról szerezhetsz extra információkat.

Az Apple úgy demonstrálta a funkciót, hogy az iPhone-od egy ételről készült fotó alapján fel tudja ajánlani annak receptjét, de most Redditen találtak egy ennél kreatívabb felhasználást is. Nézzük meg, hogy mi is történt!

Az Apple alig pár sort ír csak az oldalán a Vizuális definiálásról:

Még többet fedezhetsz fel fotók és videók alapján

  • Találj rá hasonló ételek receptjeire egy fotó alapján.
  • Definiáltass külön egy fotóelemet
  • A fotókról leemelt elemekről közvetlenül az előugró menüt használva kereshetsz információt.
  • Vizuális definiálás videókban
  • A videókat bármelyik képkockán megállíthatod, és az Infó ikonnal rákereshetsz a rajtuk látható dolgokra.

Ehhez képest tök menő, hogy a funkció lehetővé teszi, hogy az autód műszerfalán feltűnő figyelmeztető fényeket értelmezd vele.

Többé nem kell felhívnod egy autószerelőt, ha esetleg valami furcsa lenne a műszerfalon, az iPhone meg tudja mondani majd a fény okát. (Bár az adott probléma kijavításához továbbra is szükség lehet majd egy autószerelőre.)

Ráadásul ha a Vizuális definiálás rövid összefoglalója nem elég, egy érintéssel indít neked egy Safari keresést, hogy azt is megtudhasd, mi a megfelelő lépés.

Ha már az iOS 17 bétáját használod, akkor a Vizuális definiálást elérheted az autód műszerfaláról készült kép hosszan nyomásával vagy az Infó gombra, majd stílszerűen a kormánykerék ikonra bökve.

Te várod már az iOS 17-et?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok