fbpx Skip to content

Nem olyan régen Kosutami (avagy Twitter felhasználónevén @KosutamiSan) osztott meg két érdekes prototípust az Apple közelmúltjából.

Ezek alapján az Apple kísérletezett színes MagSafe töltőkkel és AirPods tokokkal is a múltban, utóbbi színei az iPhone 7 különböző variánsaihoz passzoltak volna. Nézzük meg a képeket!

2016 szeptemberében az Apple nagyot álmodott és lehagyták az akkori új iPhone-ról, az iPhone 7-ről a 3,5 mm-es jack csatlakozót, és bejelentették, hogy úgy hiszik, hogy a vezeték nélküli fülhallgatóké a jövő.

Ez persze nem lett volna igazán hiteles kijelentés, ha nem mutatja meg az Apple, hogy szerinte hogyan kell kinéznie egy modern fülhallgatónak. Épp ezért piacra dobták az AirPods-t, ami forradalmasította a piacot és most már a legtöbb gyártó vezeték nélküli fülhallgatója nagyon hasonló elven működik: különálló fülesek, amiket töltőtokban lehet tárolni.

A kiszivárgott prototípusok és Kosutami információi alapján az első AirPods eredetileg 5 különböző színben érkezett volna:

  • fekete – a fekete és kozmoszfekete iPhone 7-hez
  • szőke – az arany iPhone 7-hez
  • rózsaszín – a rozéarany iPhone 7-hez
  • piros – a (PRODUCT)RED iPhone 7-hez
  • lila – a végül elkaszált lila iPhone 7-hez

Ezeket a színeket az Apple a tervezési folyamat kései szakaszában dobta el, a DVT (design validation testing – dizájn ellenőrző tesztelés) vagy a PVT (product valuation testing – termék ellenőrző tesztelés) során.

Érdemes megjegyezni, hogy az Apple csak a töltőtokok színével kísérletezett, maguk az AirPodok továbbra is fehérek maradtak volna, vagyis ha nem dobták volna el ezt az ötletet, akkor sem tudtál volna 2016-ban fekete AirPods-zal szaladgálni.

Az Apple persze azóta is tartja magát döntéséhez és az AirPods-t és AirPods Pro-t bármilyen általad választott színben megveheted – amennyiben az a szín a fehér.

Érdemes megjegyezni, hogy az AirPods Max viszont több különböző színben is elérhető (asztroszürke, rózsaszín, zöld, ezüst, égkék), szóval elképzelhető, hogy a füleseknél is meggondolja majd magát idővel az Apple.

2020-ban az Apple ismét kihívás előtt állt: be kellett mutatniuk, hogy miért jobb a MagSafe, mint a sima Qi töltők és ezért piacra dobták a MagSafe töltőt.

Ez a töltő jelenleg csak fehérben érhető el, de Kosutami prototípusaiból látszik, hogy terítéken volt még az asztroszürke, csillagfény, zöld, rózsaszín, lila, sárga, kék és a (PRODUCT)RED piros is.

Azért volt ennyi különböző prototípus, mert az iPhone 12 és 12 Pro ilyen variánsokban volt elérhető.

Tekintve, hogy azóta az Apple a MacBook Airhez tervezett MagSafe 3 töltőt ezüst, asztroszürke és arany színekben is gyártja, nem elképzelhetetlen, hogy az iPhone-os MagSafe töltő színes variánsa is visszatér majd.

Te milyen Apple kiegészítőből örülnél a több szín lehetőségének?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok