fbpx Skip to content

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója megerősítette, hogy WWDC-n érkezik az új MacBook Air.

Ha esetleg eddig elkerült volna, a pletykák szerint az Apple az idei WWDC-n be fogja mutatni a világ első, 15 colos MacBook Air modellét. De vajon mit fog tudni? A MacRumors összegyűjtötte a legnépszerűbb előrejelzéseket.

15 colos kijelző

Ez viszonylag adja magát, de az új MacBook Air kijelzője 15,5 colos képátlóval fog rendelkezni. Az Air jelenleg 13,6 colos kijelzővel rendelkezik, ami már önmagában egy növekedés volt az előző generációs modell 13,3 colosához.

A teljes képhez még érdemes megemlíteni, hogy az Inteles korszakban létezett még 11 colos MacBook Air is.

Ez az új, 15,5 colos kijelző tradicionális LCD panel lesz, de elképzelhető, hogy jövőre befut majd az OLED variáns is.

M2 chip

A 13 colos MacBook Airben jelenleg is M2 chip található, így egyáltalán nem meglepő, hogy nagytestvére is ezt fogja kapni.

Egyesek reménykedtek abban, hogy majd ezzel debütál az M3 chip, de úgy tűnik, hogy azt az Apple az új iMac családra tartogatja.

Jobb akkumulátor-üzemidő

Nagyobb ház = nagyobb akkumulátor = jobb akkumulátor-üzemidő. Egyszerű matek ez, de szinte borítékolható, hogy a 15 colos MacBook Air nagyon sokáig bírja majd egy feltöltéssel.

A jelenlegi 13 colos MacBook Air akár 18 óráig is bírja egy töltéssel, így nem kizárt, hogy a 15 colos verzió akár 20 órát is összehozhat majd egy szuflával.

Wi-Fi 6E

A 13 colos MacBook Airben csak Wi-Fi 6 található, de az idén januárban kiadott 14 és 16 colos MacBook Pro és Mac mini modellekbe már Wi-Fi 6E szabvány támogatása is bekerült, így furcsa lenne, ha az Apple ezt kihagyná a 15 colos MacBook Airből.

A Wi-Fi 6 csak 2,4 és 5 GHz-es hálózatokon működik, míg a Wi-Fi 6E a 6 GHz-es tartományban is lavírozik, így gyorsabb adatátvitelt, kisebb késleltetést és kevesebb jelzavart hozhat össze. Utóbbi persze csak addig igaz, amíg nem kezd el minden szomszédod 6 GHz-en sugározni.

Bluetooth 5.3

A történet nagyon hasonló a Wi-Fi szabványhoz: a 13 colos MacBook Air M2-ben Bluetooth 5.0 van, de a januárban bemutatott 14 és 16 colos MacBook Pro már a Bluetooth 5.3 szabványt is ismeri.

Épp ezért furcsa lenne, ha az Apple Bluetooth 5.0-n hagyná az új MacBook Airt.

Te várod már az új 15 colos MacBook Airt?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok