fbpx Skip to content

Twitteren felmerült egy új pletyka, miszerint az iPhone 16 hátulról az iPhone 12-re fog hasonlítani.

Ha hihetünk az @URedditor névre hallgató felhasználónak, akkor a 2024-es iPhone-ok hátlapi kamerái egymás alatt lesznek és nem keresztben, mint az iPhone 13 utáni eszközökön.

Az iPhone 13 és 13 mininél az Apple keresztben / átlósan helyezte el a hátlapi kamerákat, hogy jobban elférjenek a modulban, de úgy tűnik, hogy valamit sikerül varázsolniuk a cupertinói mérnököknek és a kamerák végre újra elférnek majd egymás alatt.

Ez a változás nem idén érkezik, vagyis az iPhone 15 és 15 Pro család kamerái továbbra is átlósan helyezkednek majd el a kamera modulon, de 2024-ben visszatér a letisztultabb iPhone hátlap.

A szivárogtató szerint ennek köszönhetően az iPhone 16 azonnal megkülönböztethető lesz majd az iPhone 15-től, ami pedig a kijelző körüli keretben és a ház lekerekítésében tér majd el az iPhone 14-től.

Ha cinikusak lennénk, mondhatnánk, hogy ez ismét egy divatvilágtól elcsent ötlet és az Apple csak ugyanazokat az ötleteket forgatja körbe-körbe. Elég csak arra gondolni, hogy az eredeti iPhone és az iPhone 3GS között lekerekített (oldalú) volt a telefon, majd az iPhone 4-től iPhone 5s-ig szögletes, ezt követően pedig az iPhone 6-tól az iPhone 11-ig lekerekített volt a telefon és az iPhone 12-től az iPhone 14-ig ismét szögletes.

A divatvilágban is folyamatosan visszatérnek a pár évvel korábbi ötletek kicsit átvariálva, hiszen csak véges számú módon lehet elkészíteni egy nadrágot vagy épp egy cipőt.

Az okostelefonok világa egészen stagnál, ha a hajlítható eszközöket nem számítjuk, ezért érthető, hogy az Apple miért fordul ilyen trükkökhöz, hogy az új iPhone külsőre megkülönböztethető legyen elődjétől.

Te mit szólsz ahhoz, hogy jövőre újra egymás alatt lehetnek a hátlapi kamerák?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok