fbpx Skip to content

Repüljünk vissza 2009-be, amikor a legjobb iPhone az iPhone 3GS volt és a mobiljátékok még nem voltak teli alkalmazáson belüli vásárlásokkal.

Ezekben az egyszerűbb időkben született a Fruit Ninja és még sok más, mára ikonikussá vált mobiljáték is. Az alkalmazás eredeti csapatának egy tagja most egy videóban számolt be a játék kialakulásának történetéről.

Itt megnézheted a videót:

A Halfbrick Studios akkoriban még nem egy sikeres játékfejlesztő cég volt, hanem egészen közel álltak ahhoz, hogy lehúzzák a rolót, ezért egyszerű játékötleteken dolgoztak – olyanokon, amiket 2 hét alatt el lehet juttatni működő prototípusig.

Ekkor jutott eszébe Luke Muscatnek, hogy elkészíti a Fruit Ninja első verzióját, annak ellenére, hogy korábban az ötletet elvetették kollégái.

A játék alapkoncepcióját az adta, hogy egy “véres”, de gyerekek számára is elérhető játékot akart készíteni és itt a fröcsögő gyümölcs cafatok tökéletesen jöttek. A régi teleshop reklámok inspirálták, ahol a nagyon éles késekkel levegőben vágták el az ananászokat.

A Fruit Ninját a kezdetektől egyszerűre tervezték: úgy, hogy egyszerre legyen fair és kevésbé fair is a játékosokkal. Így például a gyümölcsök találati köre nagyobb volt, a bombáé pedig kisebb, mint a rajz, de előfordult, hogy egy bomba elbújt a görögdinnye mögött.

A játék első igazi áttörését az adta, amikor az Apple úgy döntött, hogy kiemeli a Fruit Ninját az App Store-ban. Ezt egy végigsörözött estén tudták meg és ittasan kellett elkészíteniük a promóciós anyagokat az Apple számára.

A játék első évében 14 frissítést adtak ki és 2 év alatt teljesen kiégett az eredeti csapat, ezért továbbadták a projektet. Erre többek közt azért volt szükség, mert Luke volt a Jetpack Joyride csapatának vezetője is.

Azóta Luke Muscat elhagyta a Halfbrick Studios-t és saját stúdiót alapított, amihez szponzorokra volt szüksége, mert hiába eredt tőle a Fruit Ninja ötlete, mégsem tette ez őt milliárdossá.

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de anno órákat el tudtam tölteni a gyümölcsök vagdosásával és a Jetpack Joyride-dal együtt biztosan mondhatom, hogy a Halfbrick Studios-nál Luke Muscat rengeteget tett a gyerekkorom megszépítéséért.

A videóban megjelenő archív felvételek azonnal elindították bennem a nosztalgiát, szóval megjött a kedvem, hogy újra letöltsem a játékot.

Te játszottál régen a Fruit Ninjával vagy a Jetpack Joyride-dal?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok