fbpx Skip to content

Ha nagyon szenzációhajhászok lennénk, akkor úgy állítanánk be a címben, hogy a Microsoft csinált egy iMessage alkalmazást Windows-ra, de a valóság ennél egy kicsit visszafogottabb.

Annyi történt csupán, hogy a Windows 11-ben található Phone Link (magyarul Telefon-kapcsolat) alkalmazás végre támogatja az iOS-t is és ez lehetővé teszi, hogy korlátozottan hozzáférj Windows-os PC-dről bizonyos iMessage üzeneteidhez. Nézzük meg, hogy hol a csavar a történetben!

A Microsoft még februárban lengette be, hogy a Telefon-kapcsolat alkalmazás hamarosan iOS támogatással is rendelkezni fog és természetesen már akkor is teli volt a sajtó azzal, hogy a Microsoft iMessage klienst készít Windows-ra, pedig erről szó sincs.

Ali Akgun legújabb Windows Experience Blog bejegyzéséből is egyértelmű, hogy miről van szó: nem tud többet ez az integráció annál, amire egy átlag autó Bluetooth kapcsolata vagy egy sima okosóra képes, ha hozzáférést adsz neki az értesítéseidhez és kontaktjaidhoz.

Ez persze pont elég arra, hogy felvegyél hívásokat, elolvass értesítéseket vagy válaszolj üzenetekre a Windows-os PC-dről, ami persze már önmagában is elég menő (ha soha nem hallottál arról, hogy egy Mac-kel milyen szintű kapcsolatban tud lenni egy iPhone).

A Microsoft azonban egy fokkal tovább vitte a dolgot és az üzenetek és válaszok előzményeit egy chatszerű felületre rakta össze, ezzel azt a hatást keltve, mintha tényleg lenne SMS és iMessage integráció a Windows-ban.

Persze ennek a trükknek bőven vannak limitációi, Akgun fel is hívja párra a figyelmet a bejegyzésében:

A “Telefon-kapcsolat iOS-re” használatához egy iOS 14-et vagy újabbat futtató iPhone, egy Windows 11-es eszköz, Bluetooth kapcsolat és a legújabb Telefon-kapcsolat alkalmazás szükséges. Nem elérhető iPadre (iPadOS-re) vagy macOS-re. Az eszköz-kompatibilitás változhat. Regionális korlátozások felléphetnek.

Az üzenetküldés funkciót az iOS korlátozza. Képek és videók megosztása, valamint a csoportos beszélgetések nem támogatottak. Az üzenetek munkamenet-alapúak és csak aktív telefon és PC közti kapcsolat esetén érkeznek meg.

Vagyis a korábbi üzeneteidet nem fogod látni, ha nem csatlakozott egymáshoz a telefonod és számítógéped, akkor foghíjas lesz a beszélgetés és persze a médiatartalmakról és csoportos beszélgetésekről is le kell mondani.

A blogbejegyzésből csak annyi derül ki, hogy ez az újdonság 85 piacon és 39 nyelven érhető el, de a listát nem találtam. A háztartásban lévő egyetlen Windows-os PC-n frissítettem a Windows Store-ban lévő Telefon-kapcsolat alkalmazást és továbbra is azt írja, hogy “iPhone – Hamarosan érkezik”, ezért valószínűleg Magyarország nem került be a szerencsés 85 piac egyikébe.

Épp ezért, ha nem itthon vagy és már sikerült kipróbálnod a Telefon-kapcsolatot, érdekelne a véleményed!

Milyen a Telefon-kapcsolat iOS-szel?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for gunar gunar says:

  Nem vagyok biztos abban, hogy szeretném a windowsra rábízni az adataimat az iPhone-omról.
  Ám ha vkinek mindegy akkor egy jó dolog lehet a továbbiakban.

 2. Kipróbáltam, meglepően jól működik.

  Igen vannak limitációk, tehát aki eddigre váltott mac-re az nem biztos, hogy vissza fog menni emiatt windowsra, de sokaknak elég lehet, hogy maradjanak windows-on, illetve ad egy lökést a windows 11-nek is szerintem.

 3. Avatar for expa expa says:

  Hogyan próbáltad ki? Csak május közepén lesz elérhető magyar földön.
  A telefon-kapcsolat app-ban még csak “Hamarosan elérhető” szöveg jelenik meg.

 4. Microsoft Insider programban resztvevokent peldaul mar elerheto.

 5. Igen, insiderként. Izzadtam, mire sikerült és a pontos megoldásra sem jöttem rá a várni türelmesen kívül (1 napot kellett várnom kb, mire opció lett az iPhone).

  Örömmel látom, hogy az Apple nem zárta ezt a “kiskaput” és kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valami WWDC-s csak úgy a prezi egy oldalán egy új kulcsszóban megnyilvánuló “egyezség”, hogy még nyitottabb legyen az iOS a Windows felé.

 6. Avatar for expa expa says:

  Insider program nem érdekel. Csak stabil, hivatalos appot próbálok ki éles gépen. Köszi azért…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for kleinguru Avatar for expa Avatar for gunar