fbpx Skip to content

Ha hihetünk a pletykáknak, az iPhone 15 Pro lesz az első iPhone némító kapcsoló nélkül, mert az Apple egy “Action” gombot tesz a helyére.

Jelenleg az Apple Watch Ultrán találkozhatunk ilyen gombbal, amit az Apple a magyar oldalán “Oldalsó gomb” és “Művelet gomb” névvel is illet (attól függően hogy az áttekintő oldalt vagy az Apple Watch összehasonlító oldalt nézed). De mit jelentene ez az iPhone számára?

Az @analyst941 Twitter profil úgy véli, hogy ez a Művelet gomb sok különböző funkció elérését teszi majd lehetővé.

  • Eszköz kikapcsolása: jelenleg ha ki akarod kapcsolni iPhone-odat, akkor valamelyik hangerőgombot kell együtt nyomnod az Oldalsó gombbal (lezáró gombbal). Ezt váltaná az Oldalsó gomb + Művelet gomb kombináció.
  • Exponálás a Kamera alkalmazásban: ha gyengéden nyomod le a Művelet gombot, akkor fókuszálni fog, erős nyomásnál elkészíti a képet és ha hosszan nyomod, akkor pedig videót fog rögzíteni.
  • Elképzelhető, hogy a gomb testre szabható lesz, így több funkciót, akár parancs futtatását is beállíthatod majd rá.

A gyengéd és erős nyomás megkülönböztetéséhez az lenne szükséges, hogy a Művelet gomb Force Touch technológiával legyen felszerelve, ami a korábbi pletykákból adott volt, de április elején felmerültek ezzel ellentétes jelentések is, miszerint az Apple a valódi gomboknál marad az iPhone 15 Pro-nál.

Egyelőre még nem biztos, hogy mi lesz a hangerőgombok sorsa, de lassan itt a nyár és akkor már minden bizonnyal lesznek kiszivárgott alkatrészek, amik majd megerősítik a helyes pletykát.

Te felkészültél már lelkileg a némító kapcsoló esetleges elvesztésére?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok