fbpx Skip to content

Az Apple múlt évben egy picit felkavarta az állóvizet az Apple Watch Ultra modellel, és valljuk be, igen impresszív okos órát tett le az asztalra a cég. Mindemellett pedig megkaptuk a szokásos ráncfelvarrást a Series 8 esetén.

Így azok is megtalálták a maguk óráját, akik frissíteni akartak, és azok is, akik esetleg váltani szerettek volna valami egyedibbre és újabbra. Nyilván az árak is ezt tükrözik, és többek között emiatt is kerül szóba az Alza, ha Apple Watch vásárlásról van szó.

Az Apple Watch okosórák sorozata 2015-ben debütált a piacon. Az órákat elsősorban aktív emberek számára készítették, így számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik az edzések és a testfunkciók nyomon követését. Hozzájárul például ahhoz, hogy mérni tudjuk a megtett lépések számát és az elégetett kalóriákat. Kontrollálhatjuk bizonyos sportágakban realizált előrehaladását, például futásban, úszásban vagy jógában. Ha motiválni szeretnénk magunkat a barátainkkal a további edzési célok elérése érdekében, megoszthatjuk eredményeinket, és összehasonlíthatjuk azokat mások értékeivel.

https://www.youtube.com/watch?v=UfawgQJICU8

Manapság egy szavunk sem lehet az Apple Watch-ok teljesítményére. Az újabb modellek 2 magos, 64 bites processzorral vannak felszerelve, ami biztosítja a készülék zavartalan működését. Az Apple Watch Series 8-ban is van egy mindig aktív kijelző, ahol bármikor megnézhetjük az időt, vagy az aktuális tevékenységünkkel kapcsolatos információkat.

A klasszikus sorozatot és az SE széria egyes termékeit is olcsóbban kapjuk meg az Alzánál, de vásárolhatunk Apple Watch Ultrát is. Persze az ár mellett nem csak emiatt érdemes itt vásárolni, hanem mert hivatalos Apple Reseller partner is a cég, tehát az itt vásárolt órákat hivatalos szervizben tudjuk szervizeltetni és magánszemélyként megkapjuk a szokásos jogi “extrákat” is, mint például Ultra esetén a 3 éves jótállást.

Ezen felül persze az Alza oldalán számos plusz dolgot is rendelhetünk magához az órához, ilyen például a kiterjesztett garancia vagy pedig az azonnali csere opció.

Összességében tehát mindenképp érdemes körbenézni az Alza oldalán, ha Apple Watch-ot keresünk, mert számos készüléket jobb ár/értékkel kapunk meg, mint a többi kereskedőnél, és ugyanúgy hivatalos vásárlásról van szó, ami rengeteg számít manapság.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for Czo Czo says:

  Meg mindig szurkeimportolnak es cseh keszuleket arulnak magyarorszagon?

 2. Avatar for gunar gunar says:

  Nagy valószinűséggel igen. A cseh az miért lehet baj, v a szlovák?

 3. Avatar for Czo Czo says:

  En nem mondtam, hogy rossz vagy, hogy baj lenne.

  Annyit jegyeztem meg, hogy az alza.hu-n torteno vasarlas ugyonannyira szurke, mint sok esetben a sarki SzaboGSM meg SuperGSM meg a tobbi ilyen uzletbol torteno vasarlas. Ha megnezed, se neked se nekem nem irja a locate.apple.com, hogy az Alza is elerheto vasarloi opcio.

 4. Avatar for gunar gunar says:

  Én is csak azért kérdeztem, mert lehet esetleg gari v más probléma vele. Ha nincs akkor nekem teljesen mindegy szürke v fehér, ha az óra színe olyan amit kérek és rendben műxik, ameddig pl a mostani series 4-em is.

 5. Azért ne mossuk össze őket. Oké, az Apple szempontjából ők szürkék, de végülis csak az EU adta lehetőségekkel élnek. A SuperGSM-ék pedig inkább visszaélnej az EU adta kiskapukkal.

 6. Avatar for Czo Czo says:

  Ha ugyonaz a “kiskapu”, akkor miert “el” az egyik es miert “visszael” a masik? Neked vasarlokent, tok mind1, hogy a szurke termek az eredetileg cseh, vagy lengyel vagy spanyol vagy olasz. Szurke ez is es szukre az is. Vagy, vilagosszurke az alza es akkor sotetszurke a sarki gsm?

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  de ha az Alza az Apcomtól veszi, akkor az nem szürke.

 8. De igen. Ha egy külföldi (EU-ban bejegyzett) cég veszi meg továbbértékesítésre, az áfa-t nem kell kifizetnie. Eladja vissza (vagy ha nem itt vette akkor csak simán eladja ide) a felhasználónak és jobb esetben a saját országa szerinti áfa-t ráteszi, a pofátlanabbak azt sem. Elméletben van egy olyan szabály, ami hasonlít az USA-hoz, ami szerint a cél ország (az USA-ban az államok is számítanak) áfa-ját kell megfizetni a vásárlónak. Látott már valaki olyan EU-s webshop-ot, ahol nettó árak vannak és a pénztárban kerül rá az áfa? Ez inkább fekete mint szürke…

 9. Avatar for Czo Czo says:

  Kb barmilyen bolt? :smiley: 27% afat fizettem a prusa3d.com-n, de a gst3d.eu -n is, de a tme.eu -n illetve a digikey.com -on is. Siman, maganszemelykent vasaroltam.

 10. Mivel az Alza más országban értekesíti a készüléket, őt nem lehet vádolni azzal, hogy papíron megutaztatja a telókat, hogy visszaigényelje azt az áfát amit be semmfizetett. Hisz a telefon itt van… sarkigsm-nél is itt a telefon csak papíron Szlovákiában pl.

 11. Avatar for Czo Czo says:

  Ezt nem ertem, hogy hogyan jon ide. Amit az Alza es mas GSM boltok nagyresze elad, annak nem itt kellene kereskedelmi forgalomba kerulnie, az Apple nem ebbe a regioba szanja azt a termeket, tehat legalabb szurke es nem feher. Ha a bolt hivatalos uton szerezne be a termekeket, akkor szerepelnenek az Apple weboldalan (fentebb linkeltem), mint kereskedo, ahol az adott termek megvasarolhato.

 12. Avatar for gunar gunar says:

  Akkor amit egy német nagyker, teljesen hivatalosan ide szállíttat az nem szabályos? Csak mert évek óta így van iPhone-om, persze mert én nem fizetek a cégnek áfa-t, de ők teljesen hivatalos eladják, v kisebb boltoknak kiszállítják. Akkor ebbe a NAV miért nem túr bele? Vagy nekik mindegy, csak a reszlit vki fizesse a zsebükbe?

 13. Avatar for Czo Czo says:

  Ezt tolem kerdezed? A NAV hogyan kapcsolodik a dolgokhoz?

 14. Avatar for gunar gunar says:

  Persze tőled, szerinted ez akkor szürke úgy v sem? A NAV hát nem nekik kellene ezekre odafigyelni, v nekik csak a befizetés a lényeg? Ahogy az artistáknak is a kamu jogdíj, amit ha ki nem kérik tőlük adott előadók, akkor simán zsebre kerül.

 15. Avatar for Czo Czo says:

  Nem ertrem a NAV-nak mikoze a dologhoz. Az Apple oldalan van lista azokrol a kereskedokrol, akik az adott helyen hivatalosan arulnak cuccot. No, ok a feherek. Aki nincs a listan, az feher mar nem lehet.

 16. Avatar for gunar gunar says:

  Ja, csak Apple szemszögből nézed. Akkor ok, azt vágom, a többi csak árulja. Igaz ameddig gari van rá rendes addig nagy baj nem lehet.

 17. Mér ne lehetne fehér? :smiley: Az Apcom-tól veszik ők a hivatalos nagyker hazánkban. Aki tőlük veszik ugyanúgy hivatalos Apple.hu-s vásárlásnak minősül.

 18. Avatar for Czo Czo says:

  Akkor nezd meg ujra az Apple-s linket, amit fentebb linkeltem (de itt van ujra). Aki azon a listan NEM szerepel, arrol a GYARTO allitja azt, hogy nem hivatalosan arulja a termekeit. Tehat, mivel az Alza nem szerepel azon a listan, aminek ez a neve (idezem) “Az Apple hivatalos viszonteladói”, az nem lehet hivatalos viszontelado. Ezen a listan nem csak a Premium Reseller partnerek szerepelnek.

  Tehat, most az Apple hazudik arrol, hogy kik a viszonteladoi, vagy az Alza hazudik, hogy a gyarto szerint ugyan nem, de o megis azt allitja, hogy hivatalos viszontelado.

  Lehet, hogy meg kellene keresnetek mind a ketto felet es kerni 1-1 allasfoglalast ezzel kapcsolatban, mert ellenkezo dolgot allitanak.

 19. Ez csak Te fejedben van így jelen :smiley: de oké engem mondjuk ez része nem izgat fel, mert AppleCare+ amúgy is kötődik rá.

 20. Avatar for Czo Czo says:

  Te mi alapjan allitod, hogy az Alza hivatalos viszontelado, ha maga a gyarto ennek az ellenkezojet allitja? Tehat azt mondod, hogy az Apple hazudik?

 21. Apcom oldalán fent van az Alza.hu (Viszonteladóink).

  Szerintem pont annyira kell komolyan venni az Apple oldalát ilyen tekintetben, mint bármi mást. Irányt mutathat, de korántsem a legfrisebb infó van rajta fent (láttuk már, hogy a CarPlay, a 4G/5G, VoLTE stb. mennyivel később került fel, mint a valóságban.

  Sőt, a CarPlay-es listán a mai napig nincs fent országunk (meg egy csomó másik se)…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for heimtamas Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar