fbpx Skip to content

Az Apple Watch nem csak akkor ment életet, amikor a feszült partnerednek kell gyorsan diktálással válaszolnod, mert teli a kezed, hanem szó szerint élet-halál kérdésekben is ki tud segíteni.

A Clevelandben élő Ken Couniham is beállt azok közé, akik az Apple okosórájának köszönhetik az életüket, miután több értesítést is kapott megváltozott egészségügyi mutatóiról. Nézzük meg a történetét!

Először az Apple Watch csak megnövekedett légzésszámról értesítette. A korábbi percenkénti 14 helyett 17-18 alkalommal vett levegőt és ezért meg is látogatott egy doktort.

Az orvos egy gyors röntgen vizsgálat után hörgőhurut elleni gyógyszert adott neki és hazaküldte, de otthon lefekvés előtt újabb értesítést kapott az órától, ezúttal a véroxigén-szintje volt a ludas.

Fia és felesége meggyőzték, hogy menjen be a sürgősségire, ahol egy CT-vizsgálat után kiderítették, hogy vérrögök kerültek a tüdejébe. Szerencsére a problémát sikerült időben elkapni és így vérhígítós kezelés után felépült, de az orvosok szerint ha aznap este a lefekvés mellett döntött volna, elképzelhető, hogy másnap már nem kelt volna fel.

Ebből is látszik, hogy az Apple Watch olyan esetekben is képes felhívni a figyelmet egészségügyi problémákra, amikre elsőre nem is gondolnánk.

Ide bökve megnézheted a clevelandi híradó adását a hihetetlen eseményről.

Te kaptál már riasztást az Apple Watch-odtól?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.