fbpx Skip to content

A pár nappal ezelőtt érkezett frissítések közül a macOS Monterey és macOS Big Sur esetén megjelent Safari 16.3 az utóbbi rendszeren egy nem várt mellékhatást is eredményezett: a Safariban az összes oldal ikonja kiszürkült a kedvencek alatt.

(Köszönjük a képet Mihálynak!)

Ez önmagában még nem feltétlen lett volna probléma, mert a böngésző gyorsítótárának (cache) törlése is kitakarítja ezeket, majd rövid időn belül újragenerálja őket a Safari. Ebben az esetben viszont ez nem történt meg, ami miatt persze több, ezzel kapcsolatos bejegyzés is megjelent az Apple Discussions közösségi fórumán, sajnos azonban megoldás nélkül.

A probléma a jelek szerint csak a macOS Big Sur esetén jött elő a Safari 16.3-as frissítése után, ami egyébként egy WebKit-sebezhetőséget javított.

Szerencsére az Apple viszonylag hamar lépett, és a február 15-én este megjelent macOS Big Sur 11.7.4-ben ezt már javították.

Amennyiben tehát valaki macOS Big Sur-t használ, akkor mindenképpen érdemes feltennie a tegnap megjelent 11.7.4-es verziót, és rögtön helyreáll majd a rend a Safariban!

Te belefutottál ebbe a hibába?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok