fbpx Skip to content

Kreativitás és közösség­építés. Kéz a kézben. Ezzel a szlogennel hívja fel idén az Apple a figyelmet a Fekete történelem hónapjára, ami nálunk Magyarországon nem igazán releváns, de ami mellett és amiért kiállnak, az világszinten fontos. Ennek apropójából több újdonsággal is készült a cupertinói cég.

A mozaik­technika inspirációjával készült új Black Unity szíj és a hozzá illő számlap a fekete közösségek sokféleségét és az egység erejét hivatott kifejezni. A mozaik­művé­szetet fekete alkotók generációi használják kulturális örökségük ünnep­lésé­re és a változás előmozdítására. A szíjat és a számlapot fekete művészek és alkotótársaik ter­vezték az Apple felkéré­sére. Alkotásukkal mindenki kifejez­heti elkötelezettségét a rend­szerszintű rasszizmus felszámo­lása és egy egyenlőbb világ felépítése iránt.

Fontos ügyet képvisel

A faji esélyegyenlőségért és igaz­ságosságért indított kezdeménye­zése keretében az Apple büszkén támogatja a következő globális szerveze­teket, melyek elköte­lezetten segítik a színes bőrű közösségeket, hogy a technológia révén kibontakoztathassák kreativitásukat: Új-Dél-Walesi művészeti galéria, Ghetto Film School, Music Forward, National Museum of African American Music és Shout Mouse Press.

Apple Watch szíj

A mozaikkészítés technikája adta az inspirációt az új Black Unity szíjhoz és a hozzá illő számlaphoz, melyek a fekete közösségek sokféleségét és az egység erejét szimbolizálják. Az állítható, puha és pillekönnyű sportpánt színei a pánafrikai zászlót idézik. A szíj anyagába a „unity” (egység) szót szőtték több rétegben, háromdimenziós textúrát kialakítva. A mozaik technika inspirációjával készült szíj azt hivatott kifejezni, hogy milyen sokszínű, mégis egységes a fekete közösség. Megvásárolni az Apple oldalán tudjátok.

Apple Watch számlap

Fejezd ki támogatásod és kötő­désed a fekete közösséghez a személyre szabható Egység – mozaik számlappal. A mozaikokat idéző számlap mintája percről percre új alakot ölt. Az új számlap használatához legalább iOS 16.3‑as és watchOS 9.3‑as rendszer szükséges.

Háttérkép

Az Apple Watch számlap dizájnjához hasonló háttérképet kaptak az iOS 16.3-at futtató iPhone-ok is, igaz, itt nem változik a kép percről-percre, de a színei ugyanúgy változtathatóak. Az iPadek szoftvere hiába frissült, azok nem kapták meg ezt a hátteret.

Apple Watch kihívás

A számlap, szíj és háttérkép után egy Apple Watch kihívás keretében is megemlékezhetünk a Fekete történelem hónapjáról. A matricákért és a jelvényért nem kell mást tennünk, mint hogy februárban 7 egymást követő napon bezárjuk a Mozgás, azaz a piros karikát. Ez legalább nagyobb elköteleződést kíván, de bőven elmarad azért a januári kihívástól.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Cice Cice says:

    Kirekesztve érzem magam.

  2. Avatar for expa expa says:

    ne vegyél ilyen vackot és nem leszel kirekesztve :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Cice Avatar for expa

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Cice Cice says:

    Kirekesztve érzem magam.

  2. Avatar for expa expa says:

    ne vegyél ilyen vackot és nem leszel kirekesztve :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Cice Avatar for expa