fbpx Skip to content

The Information információi szerint az Apple AR/VR headsetje ugyanolyan H2 chippel fog rendelkezni, mint a legújabb AirPods Pro.

A két eszközben lévő H2 chipek pedig alacsony késleltetéssel kommunikálnak majd egymással a hang továbbítása érdekében. Ez persze nem azt jelentené, hogy nem lesz hangszóró magában a headsetben, de annak egészen sajátos korlátai lesznek.

A headset hangszóróját ugyanis az is hallaná, aki a viselője mellett áll, így érzékeny beszélgetések vagy például karácsonyi ajándékötletek meghallgatásához nem lesz ideális.

Ilyenkor jól jöhet a H2 chippel felszerelt AirPods Pro, amit valószínűleg az Apple-től megszokott módon könnyen csatlakoztathatunk majd a headsethez.

Nem véletlen az sem, hogy már többedjére említem a H2 chipet, ugyanis a The Information úgy véli, hogy elképzelhető, hogy csak az azzal rendelkező AirPods modellek lesznek támogatottak. Ez jelenleg csak az AirPods Pro 2, de ha minden igaz, az Apple gőzerőkkel dolgozik azon, hogy a chip bekerüljön a többi AirPods modell újabb verziójába is, hogy a headset tökéletes hangélményét minél több felhasználójuk átélhesse.

A headsethez két fejpánt lesz elérhető: az elsőt a felhasználók használják majd, ebben komplikált elektronikai komponensek és akkumulátor lesz elhelyezve, és lesz egy másik is, ami a fejlesztőknek szól majd és lehetővé teszi az eszköz Mac-hez csatlakoztatását.

Maga az eszköz 3000 dollár környéki indulóáron érkezik, amit az Apple a prémium anyagokkal, mint például üveggel, alumíniummal és szénszálas borítással indokol majd.

Ha minden igaz, az eszközön lesz egy, az Apple Watch-on megtalálható digitális koronához hasonló “tekerentyű”, amivel a kijelző átváltható lesz félátlátszó módba, ahol a valóság is elérhető lesz a kijelzőn keresztül. Azonban ez a korona nem az elsődleges beviteli eszköz lesz, ugyanis kézi gesztusok és hangvezérlés manipulálja majd az esetek többségében a felhasználói felületet.

A termék tesztelése során az Apple “gyűszűvel” és “varázspálcával” is próbálkozott, hogy egyedi beviteli eszközöket nyújtson a headsethez, de nem biztos, hogy ezekből bármi is lesz.

Az Apple elsősorban nem a játékosokat szólítja majd meg ezzel az AR/VR headsettel, sokkal inkább az üzleti felhasználókat célozzák meg. Egyik kezdeti népszerű alkalmazás szerintük a videokonferencia lesz, ahol virtuális beszélgetéseket folytathatunk majd avatárokon keresztül.

Az Apple-ön belül dolgoznak azért alternatív felhasználásokon is, érkeznek majd tőlük első körben AR/VR oktatóanyagok is a headsetre, és ha minden kötél szakad, akkor az iPhone alkalmazások 2D-s futtatására is képes lesz, ahogy azt az iPad is tudta 2010-es bemutatásakor.

Te várod már az Apple AR/VR headsetjét?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pAnk pAnk says:

    Magánszemélyként semmi értelmét nem látom. PSVR van, azt se használtam mostanában. De mint írja a cikk, az üzleti felhasználókat célozza. Ok, rendben. Majd azt mondják, hogy videókonferenciára pl. jó lesz. 3000$-ért? Hát jó :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for pAnk