fbpx Skip to content

A Wireless Power Consortium (Vezeték nélküli töltés konzorcium) az Apple-lel együttműködésben létrehozta a Qi2 szabványt, mely a MagSafe alapjain elhozza idén az egységes vezeték nélküli töltés szebb jövőjét.

Így hamarosan más gyártók telefonjai is rendelkezhetnek majd mágneses vezeték nélküli töltéssel és több MagSafe-kompatibilis kiegészítő lesz a piacon. Hurrá!

“Manapság mindenki eszében jár az energiahatékonyság és a fenntarthatóság.” – mondta Paul Struhsaker, a Wireless Power Consortium vezérigazgatója. “A Qi2 tökéletes illeszkedése magasabb energiahatékonyságot ér el, mert kiküszöböli annak lehetőségét, hogy a telefon rosszul van a töltőre téve.”

Az iPhone-ok persze már 2020 óta, az iPhone 12 óta rendelkeznek MagSafe töltéssel, így ezek a sorok valószínűleg neked nem rejtenek új információkat. A MagSafe töltés fantasztikus és roppant kényelmes, ráadásul az autós tartók új világát is elhozta.

“Legalább ilyen fontos az is, hogy a Qi2 nagyban csökkenteni fogja a vezetékes töltőkhöz kapcsolódóan keletkező hulladékot, hiszen azok legtöbbször a napi szintű kihúzás és bedugás okozta sérülések miatt a csatlakozóknál törnek meg.”

2023-ban elrajtol a Qi2-es szabvány és valószínűleg az idei karácsonyi szezonban már olyan androidos telefonok is lesznek a boltok polcain, amik működni fognak a meglévő MagSafe-kiegészítőkkel.

Jelenleg is rengeteg okos MagSafe-alapú kiegészítő van a piacon, de ha bármilyen jöttment okostelefonja támogatni fogja a szabványt, akkor valószínűleg még több kreatív, a hátlaphoz csatlakozó kütyü eljövetelére számíthatsz.

A MagSafe szabvány jelenleg 15 W-os töltésre képes, valószínűleg a Qi2 is ezt fogja hozni.

A konzorcium oldalán három előnyt emeltek ki a Qi2 avagy MagSafe kapcsán:

  • hatékonyabb és gyorsabb
  • újfajta eszközök, például AR/VR headsetek támogatásának lehetősége
  • fenntarthatóbb jövő lehetővé tétele

Személy szerint izgatottan várom, hogy több MagSafe-kompatibilis kiegészítő legyen a piacon, még akkor is, ha emiatt később nem vághatok fel az androidos ismerőseim előtt az autós MagSafe töltőmmel.

Te mit vársz a Qi2 szabványtól?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok