fbpx Skip to content

Az Apple a héten kiküldte az iOS/iPadOS 16.3, a watchOS 9.3, a tvOS 16.3 és a macOS 13.2 első béta változatát a fejlesztőknek és tesztelőknek.

Megújul a HomePod beállításáért felelős képernyő, érkezik az Apple Music Classical, és a biztonsági kulcsoknak köszönhetően minden eddiginél nagyobb biztonságban lesz az Apple ID-d. Nézzük meg a változásokat!

Az Apple szerint ezekre a változásokra érdemes figyelni az iOS 16.3 első nyilvános változatában:

  • Apple Card megtakarítási számla
  • Apple Pay Later (egy későbbi fizetés szolgáltatás)
  • Biztonsági kulcsok Apple ID-hoz
  • Egyedi kisegítő lehetőség módok
  • Fejlett adatvédelem az iCloud számára az Egyesült Államokon kívül is

Ezek közül a biztonsági kulcsok megjelenése a legizgalmasabb újítás. Jelenleg a kétlépcsős azonosításhoz egy másik Apple eszköz kell, amin be vagy jelentkezve vagy SMS-ben is kérhetsz kódot. Emellé érkezik a hardveres biztonsági kulcs, ami lehetővé teszi, hogy egy eszközöd legyen a másodlagos azonosítási módod.

Az Apple nem tervez első körben saját eszközt készíteni ehhez, de a FIDO Alliance-szel együttműködve egy platformfüggetlen, nyílt megoldást fognak kínálni.

Az Apple a 9to5Mac-nek azt is elárulta, hogy ezek a hardveres biztonsági kulcsok akkor is működni fognak, ha iPhone-t cserélsz.

Egy másik izgalmas újítás, hogy HomePod beállításakor az iOS/iPadOS felhívja a figyelmet a Handoff funkcióra, vagyis hogy ha egy zeneszámot a HomePododon szeretnél folytatni, akkor elég közel vinni hozzá az iOS eszközödet.

Ha már alapból a HomePod játssza a muzsikát, akkor ha közel viszed hozzá a készülékedet, akkor pedig a zenevezérlők jelennek meg.

Ez abszolút nem egy új funkció, hiszen a 2021-ben felfüggesztett gyártású eredeti HomePod is tudta valamilyen szinten, de a HomePod miniben rejlő U1 chip még biztosabb működést eredményez.

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója úgy véli, hogy az iOS 16.3 valamikor februárban vagy március elején fog megjelenni, így még bőven várhatunk ezekre az újításokra.

Neked melyik új iOS 16.3 funkció tetszik a leginkább?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Kint az IOS 16.3 beta 2 és a Watch OS 9.3 beta 2

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hja, valamikor hajnalban érkezett csak, most ki is tettem róla a cikket.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Igen reggel láttam én is, hogy ott figyel a telón és telepítési engedélyre vár. Pedig nem vagyok korán fekvő, de éjjel nem láttam még.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Jadeye Avatar for gunar