fbpx Skip to content

Zack a JerryRigEverything YouTube csatornától tesztelte a legújabb és legmenőbb Apple Watch, a szeptemberben bemutatott Ultra kijelzővédő üvegét.

Azért, hogy ne legyen egysíkú a videó, az Apple Watch Ultra mellett tesztelte a Samsung Galaxy Watch 5-öt és a Garmin Fenix 7-et, melyek állítólag szintén zafírkristályt használnak. Nézzük meg a teszt eredményét!

A zafírkristály a legkeményebb átlátszó anyag a gyémánt után, így ha minden igaz, strapabíróvá teszi elektronikai kütyüjeinket, épp ezért használja az Apple is különböző eszközeiben az iPhone 5 kameralencséje óta.

Zack tesztjében egyik okosóra sem vérzett el, ugyanis mind csak 6-os vagy annál magasabb Mohs-érték (a keménységet mutató skála) mellett kezdtek el karcolódni.

Igaz, hogy az Apple Watch Ultra kijelzőjén már 6-os és 7-es keménység mellett is megjelentek apróbb karcok, de igazán csak a 8-as okozott fájdalmat a zafírkristálynak.

Szívesen kihoznám ebből a tesztből, hogy az Apple Watch Ultra kijelzője bírta legjobban a strapát, de sajnos az látszott, hogy a Samsung Galaxy Watch 5 is jobban bírta nála, a Garmin Fenix 7 pedig mindkettőt lesöpörte az asztalról.

A lényeg azért az, hogy normál felhasználás mellett az említett okosórák kijelzője nem fog karcolódni, így nyugodtan vehetsz egy Apple Watch Ultrát, ha ezen stresszeltél. A sima, alumínium tokozású Apple Watch modellek kijelzőjének üvege viszont továbbra is Ion-X, ami viszont nem ennyire ellenálló, sokkal hamarabb karcolódik.

Téged meggyőzött az Apple Watch Ultra kijelzője?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pAnk pAnk says:

    “A lényeg azért az, hogy normál felhasználás mellett az említett okosórák kijelzője nem fog karcolódni”

    Pont normál felhasználással reklámozzák (2:29-nél) :

    :grinning:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az óra szempontjából, típusából adódóan ez a normál.

  3. Avatar for kchris kchris says:

    Azért vérciki hogy a samu 5 órája is jobb ha hajszállal is…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for kchris Avatar for pAnk Avatar for Jadeye