fbpx Skip to content

Az iOS 16 egyik újdonsága az Élő tevékenységek, amit még viszonylag kevés alkalmazás támogat. Az Apple leginkább a sport események követését reklámozza ezzel a funkcióval, ez azonban hazánkban legtöbbször nem működik. Valószínűleg egy Fradi – Újpest meccset automatikusan nem tudunk követni (de ha van valakinek tippje, érdekelne), azonban az ételünk rendelését már igen. Mutatom is, mire gondolok.

Nemrég frissült a Wolt alkalmazás, ami támogatja az Élő tevékenységeket, amivel közvetlenül a zárolási képernyődön követ­heted nyomon az éppen zajló “eseményeket”, hogy ne maradj le semmi­ről. Ez a Wolt esetén a kiszállítással kapcsolatos információkat jelenti. De nézzük is meg, mire képes ez az új funkció az iOS 16-ban.

Rögtön ketté is kell bontanom, mert ugyan az Élő tevékenységek elérhető az összes, iOS 16-os rendszert futtató készülékre, viszont az iPhone 14 Pro-n és 14 Pro Max-on a mindig bekapcsolt (Always-On) kijelzőn is mutatja ezeket a rendszer, plusz ott a Dynamic Islandben való megjelenés is, ami a Wolt esetén lényegében folyamatos követés tesz lehetővé.

Ahogy látható, élőben, folyamatosan frissülnek a zárolt képernyőn a Wolt alkalmazás szállítási információi, és hasonlóan működnek azok az alkalmazások is, amik támogatják ezt. Ahogy említettem, az Apple a Dynamic Islandben is megjeleníti ezt az információt, ami dinamikusan változtatható, attól függően, hogy hosszan nyomunk rá, de a szigetnek köszönhetően folyamatos nyomkövetést tesz lehetővé.

Az Apple eseményén szerintem mindenkit meggyőzött a cég arról, hogy ez egy kiemelkedő szoftveres újdonság, ami persze csak az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max esetén érhető el. Ettől függetlenül én nagy hasznát eddig nem vettem, szépnek szép volt, de összességében haszontalan, egészen idáig. Szerintem az alkalmazások fejlesztésén, valamint a fejlesztőkön múlik, hogy hasznos lesz-e ez a SZIGET ? vagy sem. ?

A MacStories beszámolt néhány alkalmazásról, ami használja a Dynamic Islandet, ebből szerintem az Időjárás app az, amit az Apple is frissíthetett volna és támogathatná ezt a funkciót, mint a CARROT Weather.

Valljuk be, a Flighty is egy remek példa arra, hogy hogyan lehet kihasználni a Dynamic Islandet és ezzel követni az adott járatot. Amint lesz lehetőségem repülni, imádni fogom ezt a funkciót!

Kevésbé hasznos, de vicces alkalmazás Pixel Pals, ami egy kis, Tamagotchi-stílusú állatot tesz a Dynamic Islandre. Ezt még nem próbáltam, de szerintem mindjárt letöltöm, mert vicces lehet. ?

Összességében tehát tényleg elmondható, hogy mint mindig, a fejlesztőkön múlik, hogy beválik-e valami, amit az Apple kitalált vagy sem.

Te kihasználod ezeket az újdonságokat a készülékeden? Milyen appok frissültek, amiknél észrevetted, hogy ez egy hasznos funkció?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. hol kell beállítani ezt a funkciót?

  2. Ez automatikusan megjelenik ha támogatja az app.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for kardkikard Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. hol kell beállítani ezt a funkciót?

  2. Ez automatikusan megjelenik ha támogatja az app.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for kardkikard Avatar for SzifonAdmin