fbpx Skip to content

Kevesebb mint másfél hónap van hátra az Apple hagyományos, szeptemberi keynote eseményéig, ami szokás szerint az év legfontosabb rendezvénye Cupertinóban. Bár több termék is bemutatásra kerülhet, kettőt várnak a legjobban az emberek: az iPhone 14 és az Apple Watch Series 8 modelleket.

A fent említett két terméken kívül sokak szerint az Apple bemutatja az AirPods Pro 2 fülhallgatót, mely a 2019-es évben megjelent AirPods Pro modellt fogja váltani, de benne van a pakliban az Apple kevert valóságú headsetjének debütálása is, mellyel a tech óriás majd elkápráztat bennünket, felhasználókat.

Természetesen szeretjük az újdonságokat minden fronton, de a bemutató sztárja egész biztosan az idén négy különböző verzióban érkező iPhone 14 széria lesz. Az alap verziók kinézetben nem nagyon fognak különbözni a tavalyi modellektől, de érkezik egy feltehetően Max/Plus modell, amely megnövelt kijelző méretével várhatóan a tartalomfogyasztás szerelmeseinek a szívébe lopja be magát.

A szeptemberi eseményen nagy változásokra kell számítani az iPhone 14 Pro modellek esetében, amint arról már mi is beszámoltunk. Az új kijelző designnal, a notch helyett pirula alakú kivágással, jobb processzorral és a kamera részen végzett jelentős fejlesztésekkel a Pro széria valószínűleg az egyik legnagyobb Apple frissítés lesz az elmúlt évek tekintetében. A pletykák szerint az idei Pro modellek egy új, 48 megapixeles széles látószögű kamerát is kapnak, amely képes 8K-s videók rögzítésére. Az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max az elmúlt évek legnagyobb előlapi kamerájának frissítését is megkapja az új, nagyobb rekesznyílású ƒ/1.9-es objektívvel és autofókusszal a jobb teljesítmény érdekében, gyenge fényviszonyok között.

Az Apple a viselhető okos kiegészítője esetében sem fog spórolni ebben az évben, ami érthető is a piac lefedésének törekvéseit nézve. Idén ősszel három különböző Apple Watch modell érkezhet Mark Gurman, a Bloomberg újságírója szerint. Az Apple Watch SE modellt az SE 2 nevű utód válthatja, az Apple Watch Series 8 pedig megnövelt akku üzemidőt, illetve testhőmérséklet érzékelőt kap. Várható egy úgynevezett Apple Watch Pro modell is, amelyet kifejezetten extrém felhasználásra lett tervezve, módosított tokozással, prémium anyaghasználattal ötvözve.

Frissítésre kerül még a 2019-ben bemutatott AirPods Pro fülhallgató is a híresztelések szerint. Kialakítása hasonló lesz a jelenlegi modelléhez, belül azonban jelentősebb változások történnek. Az AirPods Pro 2 a H1 chip következő verziójával, az Apple saját audio processzorával fog rendelkezni. Ezenkívül az AirPods Max béta firmware-ében az LC3 kodek támogatására vonatkozó hivatkozások arra utalnak, hogy az AirPods Pro 2 lehet az első, amely a Bluetooth 5.2 támogatást is megkapja. Az említett kodek nagyobb stabilitást és hatékonyságot kölcsönöz a vezetéknélküli hangátvitelnek, de hasznát vesszük majd a hanghívások és a nagyobb méretű zeneszámok hangminőségének javításában is. Bár az alacsony energiafogyasztású Bluetooth és az LC3 kodek nem ígér veszteségmentes átvitelt, minden bizonnyal javulást fogunk tapasztalni a hangminőségben.

Az elmúlt évben sokasodtak a pletykák az Apple Mixed Reality Headset-jéről is. Az Apple szeptemberi rendezvénye során leporolhatja Steve Jobs ikonikus “One More Thing” kifejezését, a cég kevert valóságú eszközének esetében. Sokan azt várják, hogy még ez év végéig bemutatják, és 2023 folyamán kezdik el árulni.

Az Apple várhatóan több új Mac-et és legalább két iPadet is bemutat még 2022-ben. Hírlevelében Mark Gurman azt is leírta, hogy az Apple új Mac mini modelleket és csúcskategóriás MacBook Pro modelleket is bemutatni készül az év későbbi részében. A 9to5Mac forrásai már azt is megerősítették, hogy az Apple a tizedik generációs, alap iPad és az új iPad Pro modelleken dolgozik.

Ha a cég követi az elmúlt években megszokottakat, akkor az eseményre szeptember 13-án kerülhet sor, mivel ez a hónap második keddje. Mi már most bizsergő ujjbegyekkel várjuk, hogy mielőbb hírt adhassunk a kedves olvasóknak, az érkező szuper Apple dolgokról! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok