fbpx Skip to content

Ha összevetjük az iPhone 14 Pro szériáról eddig napvilágot látott híreszteléseket, egy ponton meglehetősen egybehangzóak. Ez pedig a kijelző, amely nem csak megújult designnal rendelkezik, hanem az úgynevezett “Always-On Display” (mindig bekapcsolt képernyő) módot is támogatja majd. Az iOS 16 eddigi bétáiban már több hivatkozás is volt egy új, mindig bekapcsolt képernyő módra, most viszont a jelek szerint még a rendszer háttérképeit is frissítették, hogy kihasználják ezt az új technológiát.

Az “Always-On Display” technológia egyébként nem újkeletű, hiszen már több androidos készüléknél is régóta megvan. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a rendszer folyamatosan bizonyos információkat jelenítsen meg a képernyőn, például az órát, miközben nagyon kevés akkumulátort fogyaszt. Az Apple Watch Series 5 és újabb verziók is rendelkeznek már ezzel a technológiával.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman már a WWDC22 esemény előtt is arról számolt be, hogy az iOS 16 készen áll egy új, mindig bekapcsolt képernyő módra, amely várhatóan kizárólag az iPhone 14 Pro modellek esetében lesz elérhető. Ennek az az oka, hogy az idei modellek állítólag egy teljesen új, változó frissítési gyakoriságú kijelzőt kapnak, amely ráta másodpercenként akár 1 Hz-re is csökkenhet. Ennek eredményeként pedig jóval kevesebb energiát fogyaszt, mint a jelenlegi kijelzők.

A 9to5Mac számos utalást talált az iOS 16 bétájában a mindig bekapcsolt kijelző támogatására, ami alátámasztja a neten keringő pletykákat. Állítólag még egy belső mód is létezik, amelyet az Apple az “Always-On Display” funkció tesztelésére használ az iPhone 13 modellekben. Az iOS 16 beta 4 fájljai alapján a 9to5Mac úgy találta, hogy a rendszer háttérképei is készen állnak erre az új, mindig bekapcsolt megjelenítési módra. Amint az már biztosnak tekinthető, az iOS 16 már nem fog statikus képfájlokat fog használni háttérképként, hanem azok többrétegű, valós időben renderelt, vektoros képek lesznek.

Mostantól a vektoros képek mellett a natív háttérképek (például az alapértelmezett és a nemrég hozzáadott bohóchal háttérkép) is új állapotot kaptak, “Sleep” (alvó) állapot megjelöléssel, amely elsötétített és elhalványított megjelenése az eredetinek. Ez nagyban hasonlít az Apple Watch mindig bekapcsolt kijelzős számlapjaihoz. Miután a felhasználó kikapcsolja az iPhone 14 Pro képernyőjét, a háttérkép az alvó verzióra vált. Az alábbi rövid videón sikerült reprodukálni az új viselkedést:

[videopack id=”138537″]https://szifon.com/wp-content/uploads/2022/08/iPhone-14-Pro-Always-on-display-iOS-16-wallpaper-HD-720p.mov[/videopack]

Úgy tűnik, a cég az Apple Watch modellek funkcióját viszi át az iPhone 14 Pro modellekbe. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók akkor is látják majd valamilyen módon a háttérképeiket, ha a képernyő ki van kapcsolva. A háttérkép teljes fényerővel jelenik meg, ha a felhasználó megérinti a képernyőt vagy megnyomja a bekapcsoló gombot. Azt hiszem, ezek azok az apró dolgok, ami miatt sokan beleszerettünk az Apple világába.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok