fbpx Skip to content

Bár az iPhone kamerák minősége mindig is az élvonalba tartozott, az elmúlt egy-két évben olyan sokat fejlődtek, hogy ma már teljesen elfogadott, ha ismert rendezők zenei videók, sőt független filmek forgatására használják őket. Ezúttal nem más, mint a jól ismert filmrendező, Steven Spielberg választott egy iPhone készüléket Marcus Mumford új klipjének elkészítéséhez.

Spielberg számára ez volt az első alkalom, hogy videoklipet rendezett. A felvételek során felesége, Kate Capshaw producerként és művészeti igazgatóként segédkezett. Együtt dolgoztak, hogy segítsenek Marcus Mumfordnak, aki korábban a Mumford & Sons együttes énekese volt, hogy kiadja első önálló dalát, amely a “Cannibal” címet viseli.

Bár egyesek hollywoodi szintű produkciót várhatnak egy, Spielberg által rendezett és forgatott videoklip mögött, ennek éppen az ellenkezője tapasztalható. Spielberg úgy döntött, hogy a teljes klipet egyetlen snittben forgatja le. Az iPhone-t a kezében tartva egy gurulós irodai széken ülve mozog felesége segítségével egy középiskolai tornateremben.

Nem világos, hogy Spielberg melyik iPhone modellt használta, de a felvételek stabilizálása meglehetősen jól sikerült. További érdekesség, hogy a videót fekete-fehér szűrővel adták ki, ami sokkal drámaibb hatást kelt. A videót ide vagy az alábbi képre kattintva tekinthetitek meg (a beágyazását ugyanis letiltotta a közzétévője).

A klip forgatásának további részleteit Mumford osztotta meg Twitteren:

A Creative Bloq nevű, designnal és művészeti dolgokkal foglalkozó oldal szerint az egész videónak van egy “csináld magad” aspektusa. Ez arra ösztönözhet másokat, hogy elhiggyék, bárki le tudja forgatni saját zenei videóját egy iPhone készülék segítségével. Valljuk be, ez nem is áll messze a valóságtól, viszont pár éves gyakorlat azért javallott.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok