fbpx Skip to content

Legújabb Power On hírlevelében Mark Gurman, a Bloomberg újságírója újabb izgalmas információkat osztott meg az Apple okosórájáról. Szerinte a cég a szokásos őszi eseményén várhatóan három új Apple Watch modellt mutat majd be, köztük a pletykák szerint az Apple Watch Pro-t. Ez az új csúcsmodell, amelyet strapabírónak neveznek, az extrém sportok szerelmeseit célozza meg.

A 9to5Mac korábban már beszámolt arról, hogy az Apple Watch Pro nagyobb kijelzővel, hosszabb akkumulátor üzemidővel és új testhőmérséklet érzékelővel is rendelkezni fog. Gurman úgy véli, hogy ez az óra több napig is bírni fogja egyetlen töltéssel, köszönhetően az  alacsony fogyasztású módnak, amit az Apple egyelőre még nem erősített meg.

Érdekes momentum, hogy a Bloomberg újságírója szerint az Apple a jelenlegi, téglalap alakú designt viszi tovább, de az oldalak nem lesznek laposak, mint amit egyesek már az Apple Watch Series 7 esetében jósoltak:

Úgy értesültem, hogy a csúcsmodell jóval nagyobb méretű lesz, mint a normál Apple Watch. Elég nagy ahhoz, hogy csak a vásárlók egy részét vonzza majd. A kijelző körülbelül 7%-kal lesz nagyobb, és az eszköz kinézetében is megújul majd. 2018 óta ez az első alkalom, hogy a vállalat új Apple Watch designt vezet be. Ez a jelenlegi téglalap forma továbbfejlesztése lesz, és nem a kör alakra váltás. Nem lesznek a pletykákban sokszor hallott lapos oldalai sem. Anyagok tekintetében az óra tartósabb titán házat kap, hogy extra strapabíró legyen.

Ahogy azt már olvashattuk, a watchOS 9 rendszer minden bizonnyal az extrém sportokhoz fogja kötni az Apple Watch Pro modelleket. A megújult Tevékenység alkalmazással több adatot olvashatunk le egy szempillantásra, mint valaha. Ugyanakkor friss megjelenést kölcsönöz a régebbi számlapoknak, amelyeket még nem frissítettek a nagyobb kijelzők előnyeinek kihasználása érdekében.

Bár a testhőmérséklet érzékelő valószínűleg elérhető lesz az Apple Watch Series 8 és Apple Watch Pro modellek esetében, Mark Gurman szerint a vérnyomás mérési technológia valószínűleg csak 2025-ben érkezik meg. A vércukorszint mérési funkcióra pedig valószínűleg az évtized végéig várnunk kell.

Az Apple egyébként most is kihívások elé néz, hiszen két éve már nem került új szenzor az okosóráiba, és a pletykák szerint a vállalat ugyanúgy az S7-es chipet fogja használni az új Apple Watch Series 8 gyártásánál is. Árakat tekintve a Pro modellek több hírportál szerint is karcolni fogják az alap iPhone modellekét.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok