fbpx Skip to content

Az Apple 2020 novemberében kezdte el a HomePod mini intelligens hangszórójának értékesítését, amely a 2018 tavaszán megjelent HomePod mellé érkezett. A HomePod mini kisebb fizikai méreteihez jóval barátságosabb is árcédula tartozik, miközben funkciói többségében megegyeznek a nagytestvérével. Időközben ahogy mi is hírül adtuk, a nagytestvért az Apple tavaly tavasszal szép csendben kivezette az értékesítési láncából. Így aztán a kis gömbre hárul most már a feladat, hogy betöltse az előd által hagyott űrt.

Az Apple a közelmúltban sok eszköze esetében frissítette a designt, aminek mi felhasználók természetesen nagyon örülünk. Sokan rebesgetik, hogy idén sorra kerül az okos hangszóró is, melybe az új színek mellett végre egy többfunkciós érintőkijelző is érkezhet.

Akik kevésbé jól értesültek Apple-berkekben, azok számára érdekes lehet, hogy a cég már 2006 februárjában kiadta saját aktív hangszóróját, igaz, ez még nem okos eszköz volt. Az iPod Hi-Fi magasra rakta a lécet hangzás terén 3 hangszórós, reflexnyílásos megoldásával. Használatához egy iPodra volt szükség, amelyhez dedikált, 30 tűs aljzat állt rendelkezésre. Mint oly sok Apple termék, formavilága jóval megelőzte korát, és a cég 2007 szeptemberéig értékesítette a modellt. Sok közülük a mai napig szolgálatot teljesít az otthonokban.

De térjünk vissza cikkünk alanyához, a HomePod minihez, ami jelenlegi állapotában is nagyon hasznos kiegészítő tud lenni az Apple ökoszisztémájában élő felhasználók számára. Funkcionálhat okos otthonunk központjaként, hangasszisztensként, ébresztőóraként, külső hangszóróként, házi interkomként a már több színben is elérhető eszköz, és akár dísznek sem utolsó látvány az asztalunkon. A 9to5Mac-es kollégák szerint azonban itt is időszerű lenne egy frissítés, amely elsősorban egy kijelző integrálása lenne a mostani felső érintőfelület helyére. Amolyan “HomePod mini touch” modellként.

A HomePod minit oldalára döntött állapotúvá kellene tenni, mely sokkal praktikusabbá tenné például asztalra helyezve a kezelés tekintetében, illetve ez a döntött pozíció a kijelző tartalmát is jobban átláthatóvá tenné.

A HomePod minit már az Apple Watch S5 chipje hajtja, és az iOS audioOS nevű változatát futtatja. A technológia tehát igazából már rendelkezésre áll egy kis okoskijelző működtetéséhez. Az intelligens kijelző szoftvere a watchOS rendszeren alapulhatna, és akár a kör alakú kijelzővel kompatibilis Apple Watch számlapokat is meg tudná jeleníteni. Ahogyan az előbbi képen láthatjuk, nem is nézne ki rosszul és így akár ébresztőóraként is csücsülhetne éjjeliszekrényünkön.

Mivel multifunkcionális szerepet töltene be, a kijelzőn alkalmazás vezérlőket is megjeleníthetnénk. A jelenleg is kiváló hangminőséggel párosulva hívások esetén megjeleníthetné azok adatait. Időtartam, némítás, befejezés, hangerő állítási lehetőség. Okos eszközeink felügyelete is innen történne, a visszajelzések megjelenítésével.

Médiatartalmak lejátszásakor is nagyon hasznos vezérlési lehetőségeket jeleníthetne meg az eszköz: számok közti léptetés, gyorskeresés és egyebek. A kijelző háttérszíne pedig az eszköz színéhez igazodna, ahogy a fenti képen is látható.

A jelenleg elérhető fekete, fehér, sárga, kék mellé érkezhetnének friss színek is, hiszen ahogy feljebb is elhangzott, bizony díszként is megállja a helyét az Apple okos eszköze. Ár tekintetében a 9to5Mac szerint olyan 200 dollár környékére kellene pozicionálni, ami jelen árfolyamon 80 ezer forintnak felel meg.

Ti beszereznétek egy ilyen, frissített HomePod minit?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Akkor miért is ilyen drága az Apple watch?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon

Népszerű hozzászólások

  1. Akkor miért is ilyen drága az Apple watch?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon