fbpx Skip to content

Ross Young elemző új jelentése szerint egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az Apple tovább kívánja fejleszteni kijelző technológiáját és valamikor 2024-ben kiad egy OLED-kijelzős MacBook modellt. A cég emellett gőzerővel dolgozik az OLED-kijelzős iPad Pro modelleken is.

Young állítása szerint a fentiekben említett gép egy MacBook Air lesz, mely az iPad Pro 11″ és 12,9″ modellekkel karöltve érkezik. Két év a tech világban sok idő, úgyhogy természetesen még előfordulhatnak változások a 2024-es dátumig.

Az elemző hozzáteszi, hogy az OLED iPad Pro és a MacBook Air megjelenítője az úgynevezett “tandem stack” technológiát fogja használni, amely a fényerő növekedése mellett javítja a kijelző élettartamát, és körülbelül 30%-kal csökkenti az energiafogyasztást. Az Apple által használni kívánt OLED-kijelzők valószínűleg változó frissítési gyakorisággal is rendelkeznek majd a hatékonyság további javításának érdekében.

Az Apple által használt jelenlegi mini-LED technológia az OLED alternatívája, aminek vannak hátrányai és természetesen előnyei is. A mini-LED képernyők több ezer kis LED-ből állnak, amelyek több elsötétítési zónában vannak elhelyezve. A mini-LED kijelzők nagyobb fényerőt érhetnek el, mint az OLED-kijelzők, de a helyi elsötétítés (local dimming) még mindig nem olyan pontos, mint az OLED esetében. Az OLED-kijelzők viszont még mindig szenvednek  a beégési problémáktól.

A pletykák szerint az Apple a mikro-LED technológiába is sokat fektet. Szándékuk szerint ez a mini-LED és az OLED-kijelzők előnyeit egyesítené. Specifikációk tekintetében a mikro-LED kijelzők jellemzői nagyrészt megegyeznek az OLED modellekével, viszont nagyobb fényerőre képesek, a már említett kellemetlen beégés nélkül.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok