fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC-n lerántotta a leplet a watchOS 9-ről is, ami a szokásoknak megfelelően szintén ősszel fog érkezni, de a fejlesztők már letölthetik az első béta verziót, a nyilvános béta pedig júliusban fog érkezni.

A watchOS 9 esetén az Apple 7 főbb kategóriát emelt ki újdonságként, de ezeken túl rengeteg egyéb érdekesség is érkezik az új rendszerrel. Nézzük, mit ír az Apple a watchOS 9-ről!

Óráról órára jobban ismer.

A watchOS 9-cel még több minden történik az órádon. Az Edzés appot minden eddiginél több funkcióval pakoltuk tele. Mélyebb betekintést kaphatsz az alvásodba. A még jobban személyre szabható számlapok választékával pedig a kezed ügyében lesz minden, ami a szívügyed.

Edzés

Új edzési nézetek. Minden szem előtt. Mindent bele.

Mostantól több mindent láthatsz a kijelződön edzés közben.

Ha elforgatod a Digital Crown-t, olyan adatok új nézeteit hívhatod elő, mint a tevékenységgyűrűk, a pulzuszónák, a teljesítmény vagy a tengerszint feletti magasság.

Pulzuszónák

Segítenek felmérni, hogy épp milyen intenzitással edzel. A rendszer automatikusan kiszámítja és személyre szabja a zónáidat az egészségügyi adataid alapján, illetve manuálisan is beállíthatod a tartományaidat.

Edzések a terveid szerint

Oszd be a feladatokat és a pihenőket, és alakítsd őket a felkészültségi szintedhez. Edzés közben tempó-, pulzus-, lépésfrekvencia- és teljesítményértesítéseket is kaphatsz. Formáld magadhoz, hogy formába hozzon.

Hajts rá a távra és az időre

Az órád menet közben megmutatja, hogy megfelelő tempót tartasz‑e a célod eléréséhez – sőt dinamikusan diktálja is a ritmust, hogy hozzásegítsen a sikerhez.

Hívd ki magad egy versenyre. Újra meg újra.

Ha van olyan futó- vagy bringaútvonalad, amin gyakran edzel, versenyezhetsz a legjobb vagy a legutóbbi időddel. Az app pillanatnyi adatokkal is segít, hogy felülmúlhasd a korábbi eredményed.

Figyeld élőben a futótechnikád mérőszámokkal

Vedd fel az edzésnézeteidbe a Lépéshosszt, a Talajérintési időt és a Vertikális oszcillációt. Ezek az adatok segítenek megérteni, hogy mennyire hatékonyan futsz.

Bemutatkozik a Futási teljesítmény funkció

A Futási teljesítmény mutató azonnali információt ad arról, hogy mennyi erőt adsz bele a futásodba, és segít a számodra fenntartható szinten maradni.

Többsportos edzés. Hajrá, triatlonisták.

Automatikus váltás úszás, biciklizés és futás között.

Kibővített úszásfunkciók. Úszódeszkára fel.

Az óra mostantól automatikusan új úszásnemként érzékeli az úszódeszkát a medencés úszóedzéseknél. Szettenként követheted a swolf értékét, amely az úszás hatékonyságának elterjedt mérőszáma.

Részletesebb edzésösszegzés

Fusd át a futásod. A fejlődés a részletekben rejlik.

Gyógyszerek

Gyógyszerszedési emlékeztetők

Gyógyszer- és vitaminszedés óraműpontossággal.

Naplózd a gyógyszerszedésed a csuklódon

A Gyógyszerek appal diszkréten és kényelmesen nyomon követheted a szedett gyógyszereket, vitaminokat és táplálékkiegészítőket, amelyek bevételét közvetlenül az emlékeztetőkből rögzítheted.

Alvás

Alvásfázisok. Álmodni sem tudnál jobb elemzést.

Nézd vissza, mennyi időt töltöttél REM-fázisban, felületes és mély alvással, illetve ébren.

Követheted az alvási szokásaidat

Az iPhone-on a megújult Egészség appban összehasonlító alvásdiagramokon láthatsz olyan mutatókat, mint a pulzus és a légzésszám, valamint az adatsorok éjszakai alakulását. A Percenkénti légzésszám funkció csak 18 éven felülieknek érhető el.

Számlapok

Új számlapok. Ez a te napod.

Az új Metropolisz számlapon beállíthatod a számjegyek betűtípusát. A Játékidő számlap Joi Fulton illusztrátor-animátorral együttműködésben készült.

A megújult Csillagászat számlap pedig a kijelző méreteit kihasználva a világ felhőzetét is megmutatja.

Holdszámlap. Földöntúli szépség.

A Holdszámlap a holdfázisokat használó naptárak előtt tiszteleg – héber, muszlim és kínai naptárak közül választhatsz.

Többet mutat abból, ami érdekel

Még több számlapon használhatók egyszerre sokféle adatot is megjelenítő komplikációk. Így annyi mindent megtudhatsz.

Kedvenceid portréi a számlapodon

A Portrék számlapon mostantól a kutyád vagy a macskád is szerepelhet. A szerkesztési módban pedig módosíthatod a fotók háttérrétegeinek színárnyalatát.

Háttérszínek számtalan árnyalatban

Mostantól számos színnel és színátmenettel alakíthatod a hangulatodhoz a Kompakt moduláris, a Moduláris és az Extra nagy számlapokat.

Család funkció

Új funkciók gyerekeknek, akiknek nincs iPhone‑ja

Több élmény nekik. Több nyugi neked.

Podcastok az egész családnak

A Podcastok app Keresés és Hallgatás most funkcióival közvetlenül az órán kereshetsz rá és követhetsz új podcastokat. A Család funkcióval pedig a gyerekek is elérhetik az alkalmazást.

Okosotthoneszközök. Gyerekjáték kezelni őket.

Gyerekeidet is meghívhatod az Otthon alkalmazásba, ahol kezelhetik a HomePod hangszórókat és az olyan okosotthoneszközöket, mint a termosztátok és a világítás. Így nagyobb önállóságot kapnak.

Kulcs a biztonságukhoz

A Tárca appba felvehetsz lakáskulcsokat, szállodai kulcskártyákat és sok minden mást, hogy a gyerekek bejuthassanak.

Kisegítő lehetőségek

Gyorsműveletek

Dupla csípés edzés elindításához vagy fotózáshoz.

Új vezérlési mód az órádhoz

Az Apple Watch tükrözésével akadálymentesebbé tettük az óra használatát a testi fogyatékossággal és mozgási nehézségekkel élőknek. Jelenítsd meg az Apple Watch képét az iPhone‑on, ahol az óra minden funkcióját vezérelheted az iPhone kisegítő lehetőségeivel, például a Kapcsolóvezérléssel és a Hangvezérléssel. Az Apple Watch tükrözése Apple Watch Series 6 és újabb modelleken érhető el.

Produktivitás

Értesítések figyelemelterelés nélkül

Amikor aktívan használod az órád, az értesítések nem zavaró bannerként jelennek meg. Ha le van engedve a csuklód, teljes képernyős értesítéseket kapsz.

Kiemelt figyelem kedvenc appjaidnak a Dockban

A háttérben futó alkalmazások a többi app előtt jelennek meg a Dockban, így egyszerűen és gyorsan visszatérhetsz hozzájuk.

Nagy nap ez a Naptárnak

Közvetlenül az Apple Watchról készíthetsz új naptárbejegyzéseket, és könnyedén léphetsz át az adott napokra vagy hetekre.

Billentyűzet, ami ért a nyelveden

Francia, német, olasz, japán, portugál, spanyol nyelv támogatása. (Megjegyzés: ez továbbra is csak a Series 7 modelleken érhető el.)

Kompatibilitás

A watchOS 9 csak a Series 4 és újabb modellekre érhető majd el, tehát a Series 3 már nem kapja meg ezt a frissítést, és mellé az iPhone-on is legalább iOS 16-nak kell lennie, ami pedig az iPhone 8 és újabb modelleket jelenti:

A watchOS 9 első béta verziója a fejlesztők számára már letölthető, a nyilvános béta júliusban érkezik, a hivatalos megjelenés pedig a már megszokott ősz lesz.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.