fbpx Skip to content

Eredetileg ez a cikk egy egyszerű háttérkép ajánlónak indult, de aztán végül egy rögtönzött alkalmazás bemutató kerekedett belőle, mert a következő háttérképeket akár ti magatok is elkészíthetitek egy iPad segítségével. Joey Banks a Twitternél rendszer dizájner, bármit is jelentsen ez, fogta az iPadját, letöltötte az Effekt alkalmazást és elkezdett vele alkotni. Mindaz, amit most látni fogtok, pár perc alatt akár teljesen elkészíthető, és csak néhány csúszkát kell hozzá húzogatni.

Az iDownloadBlog háttérképes sorozatában bukkantam rá a mostani képekre, amelyeknek ha a cikkét nem olvasom el, csak a képeket nézem, akkor még most is elég rendesen furdalna a kíváncsiság, hogy Joey mégis hogyan készítette ezeket az alkotásokat. De nézzük is meg először, miről is van szó, aztán ejtsünk szót az alkalmazásról is.

Háttérképek

Mindegyik kép eredeti, 7680×4320 pixeles változatát a képre kattintva tudjátok letölteni.

Effekt alkalmazás

A háttérképek mögötti művészi alapot az Effekt alkalmazás adja, ez egy freemium app, ami egészen addig ingyenes, amíg alkotunk benne és az alap kijelző felbontásban szeretnénk a művünket kimenteni. A használata nagyon egyszerű, hiszen három sornyi kezelőszerv áll csak a rendelkezésünkre, a legalsón az effektust tudjuk kiválasztani, amiből 14 féle van, de ezek mikéntjét nehéz lenne leírni, ki kell próbálni. A középső sorban a színátmenetet, színeket határozhatjuk meg, vagyis előre definiált paletták közül választhatunk. A legfelső sor adja meg viszont az egész sava-borsát, mert itt minden effektushoz különböző csúszkákat kapunk, amelyeket aztán tényleg kényünkre-kedvünkre birizgálhatunk és persze egyből látjuk is az eredményüket. Ezeken túl persze a szokásos képszerkesztő csúszkákat, mint expozíció, csúcsfények, árnyékok, stb. is megkapjuk, hogy tökéletesre csiszolhassuk a művünket. Plusz jó hír, hogy minden, amit beállítottunk, az nemcsak a kijelző látható részére érvényes, hanem egy sokkal nagyobb vászonra. ezért ha valami éppen nem tetszik, kicsit arrébb tennénk, vagy épp kisebben-nagyobban látnánk szívesen, akkor nyugodtan lehet nagyítani, forgatni, stb. Mivel ez egy algoritmus alapján dolgozik, ezért az exportig nincs számszerűsíthető felbontása a képnek, szóval nem kell aggódni a pixeles eredmény miatt.

Amennyiben az alap felbontás már nem elég, és más felbontásban, más képarányban szeretnénk a képet megkapni, akkor már fizetnünk kell, de ezzel szerintem nincs is gond, hiszen amíg próbálkozunk, addig semmi sem gátolja az alkotói folyamatot, igaz, nem tudjuk elmenteni későbbi szerkesztésre ezeket, szóval ha tetszik valami, akkor egyből menteni kell abban a módban, amiben később a legjobb lesz számunkra. Számos különböző képernyőfelbontás és -arány közül választhatunk, van itt laptop, tablet, de még Apple Watch is és mivel az egész alkotás tud animálódni, ezért Live Photo és videós formátumok is elérhetőek, szóval aki lát ebben az alkalmazásban fantáziát, az a pro móddal igazán kiélheti kreatív hajlamait.

[appstore id=”1616146386″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok