fbpx Skip to content

Az Apple korábbi vezető formatervezője, Jony Ive, aki még mindig az Apple partnere a termékek terén, a Financial Times felkérésére nemrég összeállított egy 12-es listát azokról a tárgyairól, amelyeket szívesen ajánl másoknak is megvételre.

A lista a Financial Times “Hogyan költekezzünk” című különszámában jelent meg, amelynek most Ive volt a vendégszerkesztője. A tervező kihasználta az alkalmat, hogy az alkotás iránti megszállottságára helyezze a hangsúlyt.

  • Wiha színkódolt imbuszkulcs készlet ($37,39)

Egy külön cikkben Ive és LoveFrom-os tervezőtársa, Marc Newson így beszélt a cotswolds-i műhelyük berendezéséről:

A gépekben és a szerszámokban szépség és öröm rejlik. Ezek többé nem pusztán a cél elérésének eszközei. Úgy gondolom, hogy egy hatékony eszközben egyfajta elegancia rejlik, amely általában furcsa szépséget eredményez.

A beszélgetés későbbi részében Ive felidézi, hogyan segítette őt Newson az Apple Watch megalkotása során felmerülő kihívásokban, és hogy valóban küzdött a fizikai tervezéssel.

Úgy gondolom, hogy az Apple Watch-on végzett közös munkánk örömteli és hatékony együttműködésről szólt egy különösen nehéz időszakban. Éreztem, hogy itt egy fontos lehetőség egy nagyon személyes és hasznos termék létrehozására, amelyet a csuklón lehet hordani. Sok időt töltöttem az alapötletekkel és az felület alapvető kérdéseivel, de valahogy azt feltételeztem, hogy a tényleges objektumon végzett munka meglehetősen egyértelmű lesz. Amikor az ötlet alapján az alapvető architektúrát meghatározták, igazán küzdöttem a fizikai tervezéssel. Ez volt az a pont, hogy Marc-ot kértem, hogy segítsen. Bár számomra mindez megalázó volt, azt hiszem, együtt gyorsan eljutottunk a végső tervhez. Büszkék vagyunk a munkára. Mindig remélem, hogy elérem az elkerülhetetlenség érzését, azt az egyszerűséget, ahol nem igazán látszik racionális alternatíva.

Newsonnal együtt alapították meg 2019-ben a LoveFrom nevű céget, miután Ive elhagyta az Apple-nél betöltött pozícióját. Akkoriban a technológiai óriás azt mondta, továbbra is Ive egyik elsődleges ügyfele marad, de azóta sem ismert, mely Apple termékek tervezésében segédkezett.

Az Apple szerint egyébként Ive részt vett a 2021 májusában kiadott színes, 24 hüvelykes iMac tervezésében. Az nem világos, hogy ez a munka azután történt-e, hogy Ive elhagyta a céget. Az sem tisztázott, hogy hány alkalmazott dolgozik jelenleg a LoveFrom-nál. Bennfentesek szerint Ive legalább négy korábbi Apple-ös kollégáját csábította át a céghez Wan Si, Chris Wilson, Patch Kessler és Jeff Tiller személyében.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Bob Bob says:

    Nem csoda ha azt hitte el lehet majd adni minden evben az Apple Watch-ot mint luxus termék…

  2. Mindjárt veszek is egy olyan jó mérőszalagot😃

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Bob Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Bob Bob says:

    Nem csoda ha azt hitte el lehet majd adni minden evben az Apple Watch-ot mint luxus termék…

  2. Mindjárt veszek is egy olyan jó mérőszalagot😃

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Bob Avatar for ef-dani