fbpx Skip to content

Egy friss Apple szabadalom, amit a Patently Apple vett észre, azt írja le, hogy miként tudna átalakulni egy iPad felhasználói felülete a csatlakoztatott beviteli eszköz alapján.

És ahogy látható, ha billentyűzet és egér vagy Apple Pencil kerül csatlakoztatásra, akkor a szabadalomban lévő rajz egészen a macOS-re hasonlít.

Az Apple a 2011-es Mac OS X Lion óta közelíti a macOS és az iPadOS által nyújtott felhasználói élményt, és most, hogy már az iPadekben és a Mac-ekben teljesen ugyanaz a chip van, semmi akadálya nem lehetne annak, hogy az iPad tudjon macOS-t is (vagy valami ahhoz hasonlót) futtatni.

A szabadalom két lehetőséget lát arra, amikor az iPad át tudna alakulni egy ablakos, menüsort használó operációs rendszert futtató eszközzé:

  • a felhasználó párosít egy Apple Pencilt;
  • a felhasználó csatlakoztat egy billentyűzetet és mutatóeszközt (egeret vagy trackpadet).

Így például egy ilyen billentyűzetes dokkolóval át tudnád alakítani az iPadedet egy MacBookká:

Ha egy ilyen eszköz egy Thunderbolt hubon keresztül külső monitorokra is tudna csatlakoztatni és teljes macOS-t futtatna, akkor az „instant get” lenne nekem és szerintem sok kocka van, aki hasonlóan gondolkodik.

Azt azonban nem hiszem, hogy sok valódi iPad felhasználó vágyna rá, hogy laptoppá alakítsa tabletjét, de nyilvánvalóan az Apple-nél vannak a felhasználói adatok és ők úgy látták, hogy érdemes levédetni egy ilyen ötletet.

Neked hogy tetszene egy iPad, ami MacBookként is tud viselkedni?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.