fbpx Skip to content

Az iOS 15 óriási változtatást hozott az Emlékek funkcióban (vannak, akik emiatt nem is frissítettek a rendszerre), de az Apple nem végzett vele és most is adtak ki egy érdekes módosítást.

Az iOS 15.5 legújabb bétájában feltűnt egy „Érzékeny helyszínek” lehetőség a Fotók alkalmazásban és ha ilyen helyszínen készítesz egy képet, azt garantáltan nem adja hozzá az alkalmazás egy Emlékek montázshoz.

Amikor először olvastam erről az újításról, felkaptam a fejem, ugyanis régóta várok egy olyan funkcióra, amivel ki tudnám szűrni az Emlékekből az exeimet és ha az ő városaikat ki tudnám ejteni, az egy jó kezdés lenne.

Sajnos azonban az Apple nem ment el idáig, csak a holokauszttal kapcsolatos helyszínek kerültek fel az Érzékeny helyszínek listájára, mint például az Anne Frank Ház vagy az auschwitzi koncentrációs tábor.

Ezeket a helyszíneket a Fotók alkalmazás hosszúsági és szélességi koordinátákkal tárolja és ha egy készített fotó a közelükben készült, akkor ki fognak maradni az Emlékek videós montázsokból.

Maga a funkció megjelenése jó, de sokkal többet is tehetne az Apple, hogy jobbá tegye. Szükség lenne az elmentett arcok kizárására és az is előnyös lenne, ha a felhasználó is tudná bővíteni az Érzékeny helyszínek listát.

Remélem, hogy az iOS 16 ezeket is pótolja majd, mert szívesen használnám az Emlékek funkciót.

Te milyen helyszíneket zárnál ki szívesen?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.