fbpx Skip to content

Bár még hónapok választanak el bennünket az új Apple Watch debütálásától, a pletykák és spekulációk már egy ideje szállingóznak. A tavalyi évtől eltérően 2022-ben várhatóan legalább két új Apple órával fogunk találkozni. A 9to5Mac egy cikkben gyűjtötte össze az ősszel várható modellekről szóló híreket.

Az Apple a híresztelések szerint a jelenlegi, 2020-ban érkezett Apple Watch SE és a tavalyi hetedik generációt váltó Apple Watch Series 8 modellt fogja elhozni nekünk lombhulláskor.

Apple Watch SE 2

Nagyon keveset hallottunk eddig az új Apple Watch SE modellről. Az Apple azonban várhatóan frissíteni fogja középkategóriás óráját, mivel azt még 2020 szeptemberében adták ki. A Series 6 mellett debütáló jelenlegi Apple Watch SE az Apple Watch Series 5 specifikációival rendelkezik. Lehet, hogy az Apple Watch SE 2 a Series 7 specifikációját és designját megörökölve debütál majd a Series 8 mellett?

A híres elemző, Ming-Chi Kuo és Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa is arról számolt be, hogy az Apple azt tervezi, hogy kiadja a megfizethetőbb Apple Watch SE frissített verzióját. Eddigi hírek szerint egy frissített processzorra és új egészségügyi szolgáltatásokra számítunk.

A jelenlegi Apple Watch SE a Series 7 legtöbb funkcióját tartalmazza, de nem mindegyiket. A 7-es sorozatban teljes QWERTY billentyűzet, mindig bekapcsolt Retina kijelző, EKG képességek és véroxigén érzékelő is van, amely a jóárasított modellben nem található. Lehetséges azonban, hogy az EKG-t és a véroxigén érzékelőt az Apple Watch SE 2 is megkapja majd.

Apple Watch Series 8

Az Apple Watch Series 7 tavaly októberben jelent meg, ezt valószínűleg ez év őszén követi a 8-as sorozat. Kuo tavaly azt prognosztizálta, hogy az Apple Watch Series 7 majd nagymértékben átalakul, amely lapos oldalakkal és szögletes élekkel fog rendelkezni. Az Apple akkor gyártási késéseket tapasztalt ennek az új és bonyolult kialakításnak köszönhetően, emiatt az újítások sajnos nem kerültek bele a 7-es sorozatba. Megérkezhet vajon ez az új dizájn a Series 8 modellekhez?

A 9to5Mac által látott befektetői feljegyzés megemlítette, hogy az Apple Watch nyolcadik generációja hőmérséklet monitorozási képességeket is kaphat. Ezzel a funkcióval a felhasználók ellenőrizhetik majd saját testhőmérsékletüket az Apple Watch segítségével. Ezt egyébként Mark Gurman is megemlítette egyik korábbi “Power On” hírlevelében. A Wall Street Journal megemlítette, hogy az Apple a vérnyomás monitorozásán, a továbbfejlesztett alváskövetésen és az Apple Watch vércukorszint mérésen is dolgozik.

Az azonban nem körvonalazódott, hogy mikor és melyik sorozatban mutatják be ezeket a funkciókat. Az újratervezés és az új egészségügyi funkciók mellett elkerülhetetlennek tűnik, hogy a Series 8 modellekben S8 rendszerchip legyen, ahogy a Series 7-ben az S7, a Series 6-ban az S6 volt.

Apple Watch Explorer Edition

Ne feledkezzünk meg az Apple Watch strapabíró “rugged” változatáról sem! Arról is hallottunk már pletykákat, hogy az Apple fontolóra veszi, hogy kedvezve az extrém sportok szerelmeseinek, piacra dob egy robosztus házzal és megerősített üveggel ellátott változatot. A modell a Bloomberg szerint valószínűleg “Explorer Edition” néven érkezik majd.

Szeretett óránkat persze jelenleg is felöltöztethetjük különböző strapabíró tokokkal és kijelzővédő fóliákkal, amelyek segítségével jelentősen kit tudjuk tolni annak élettartamát. Bár én tapasztalatból mondom, hogy a három éves Series 4 órám kijelzője és tokozása becsületesen állja a sarat (akarom mondani a sós vizet, a falnak ütődést, meg ilyesmiket). 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    semmi mást nem kérünk mint legalább 1 hetes üzemidőt…

  2. A jelenlegi akkumulátor technológiával (kicsi fizikai méretben nagy energiasűrűség) és az eszköz természeténél fogva (folyamatos mérés, folyamatos aktív kapcsolat Wifi/Bluetooth/LTE, NFC az Apple Pay-hez, folyamatosan működő kijelző) nem megoldható.

    Én őszintén azt csodálom, hogy ilyen pici akksiból ennyit ki tudnak hozni (250-350 mAh között, modelltől és generációtól függően).

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for expa