Kiszivárgott az Apple új, dupla USB-aljzatos hálózati adaptere

A komódom tetején van egy 6-os elosztó, de minden kütyümet így se tudom este töltőre tenni. Ez a probléma valószínűleg néhány Apple alkalmazottnál is jelentkezett, mert úgy tűnik, hogy egy olyan fali adapteren dolgoznak a cégnél, amin két USB-C kimenet is található.

A hálózati adapterről először múlt héten számoltak be a pletyka oldalak, amikor az Apple angol támogatási oldala megemlítette a létezését, de most a ChargerLab jóvoltából azt is megnézhetjük, hogy hogyan néz ki és mit fog tudni.

Ha a történet legelejére akarunk visszamenni, akkor nem mehetünk el Ming-Chi Kuo március eleji csiripelése mellett sem, amiben egy újratervezett 30 W-os fali adapterről beszélt:

Az Apple ki fog adni egy új gallium-nitrid töltőt 2022-ben, mely 30 W-os lesz és új a designja.

Ezt később javította Kuo 35 W-ra, amit az Apple múlt héten véletlenül publikált támogatási oldala is megerősített:

Használd az Apple 35 W-os duál USB-C fali adapterét és egy USB-C kábelt (nem a csomag része) eszközöd feltöltésére. Csatlakoztasd az USB-C kábelt bármelyik kimenetre a fali adapteren és nyisd ki a dugókat, ha szükséges, ezután csatlakoztasd az adaptert a konnektorhoz. Biztosítsd, hogy a konnektorból könnyen kihúzható legyen. Csatlakoztasd a kábel másik végét a készülékedhez.

Kicsit szürreális az Apple leírását olvasni arról, hogy hogyan kell használni egy hálózati adaptert, de tekintve, hogy a cég az utóbbi években nem adott az iPhone-ok mellé a dobozban egyet, lehet, hogy nem hülyeség elmagyarázni a felhasználóknak…?

Ez a 35 W elég lenne arra, hogy rajta keresztül feltölts egy iPhone-t (gyorstöltéssel) és egy Apple Watch-ot, ami sok felhasználó igényeit lefedné.

Más gyártók persze már évek óta árulnak hasonló termékeket, de az Apple megoldása minden bizonnyal jobban illeszkedik majd az Apple cuccokkal teli lakásokba.

Kuo tweetjéből az is kiderül, hogy az Apple gallium-nitrid alapú fali adaptert fog készíteni. Ezzel sokkal kisebb méretű adapterek készíthetőek, mint a szilícium-alapúak, ami egy olyan előny, amit az Apple fel is használt a 16 colos MacBook Pro tavalyi, 140 W-os töltőjénél, így bőven van ráció abban, hogy a TF International Securities elemzője most is fején találta a szeget.

Te örülnél, ha egy konnektorból egyszerre két eszközt is tudnál tölteni hivatalos, Apple által biztosított megoldással?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. iRicsko says:

    Én boldog lennék mert mindig küzdök hogy mit húzzak ki ha este töltöm a watchot és a telefont! Szóval jöhet! Instant get!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!